RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
И Лесичово, освен Септември и Велинград, вече е сред общините за финансово оздравяване, Батак излиза от "черния" списък

ПазарджикТри общини от Пазарджишка област са сред  общо 32-те в страната, които отговарят на три и повече от критериите за класирането им като общини в процедура по финансово оздравяване през 2017 г. Това става ясно от публикувани от министерството на финансиите  данни за финансовото състояние на общините към края на март.  
Септември, Велинград и Лесичово са трите общини от региона, които са в списъка на министерството с необходимост от в процедура по финансово оздравяване през 2017 годинна. От този списък през настоящата отпада Батак.

От Министерството на финансите е предоставен  на този етап безлихвени заем от 2 млн. лев за оздравяване на  община Белово, другият подобен заем, но в размер на 4 млн. лв. е предоставен на  Перник.

Традиционно Панагюрище е сред общините с най-добри показатели за финансова самостоятелност, финансова устойчивост, и инвестиционна активност и през първото тримесечие на 2017 година. 

Продължава анализът на постъпилите за одобрение в Министерството на финансите оздравителни планове на общините, които са в процедура по финансово оздравяване на базата на данните както за 2015 г., така и за 2016 година. Разчетите се актуализират и обсъждат в съответствие с бюджетите на общините за 2017 г. и приетата от общинските съвети средносрочна бюджетна прогноза за тригодишен период. Дейността на общините се контролира на месечна и тримесечна база с цел недопускане неизпълнение на поетите ангажименти, постигане на финансова устойчивост и възстановяване на получените от централния бюджет заемни средства.

Просрочените задължения на общините към края на март са 185,6 млн. лв., от които 5,3 млн. лв. са просрочени по делегирани от държавата дейности. Просрочените задължения по бюджетите на общините са формирани от 137 общини (52% от общия им брой). 128 общини, или над 48% от всички, завършват първото тримесечие на 2017 г. без просрочени задължения. Сравнено със същия период на миналата година, намаление на просрочените задължения отчитат 36% (95 общини), като общият размер на намалението на дълговете им е 36,6 млн. лв. В същото време 69 общини (26% от всичките) увеличават просрочените си задължения в рамките на една година общо с 28,8 млн. лв. Само 2 общини (Генерал Тошево и Нови пазар) запазват размера на просрочените си задължения без промяна.

Общинският дълг към края на март е 1,237 млрд. лв., в т.ч. 564,8 млн. лв. вътрешен (45,6%) и 672,7 млн. лв. външен дълг (дългът на Столична община формира 51,7% от общия размер на дълга). Спрямо края на 2016 г., размерът на общинския дълг намалява с 11,5 млн. лв., което се дължи на намаление на вътрешните заеми с 11,4 млн. лв. и на външните заеми с 4,1 млн. лв.Тази страница е видяна: 449

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 16 May 2017 - 18:39:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
План за финансово оздравяване на Велинград прие Общинският съвет
Сред общините кредитори на КТБ Велинград е с най-голяма сума - почти 11000 лева, в списъка са и Батак, и Белово
Партията на Кунева има вече ръководства и във Велинград, Лесичово, Панагюрище, Ракитово и Септември
Училищни сгради в Септември и Батак са прехвърлени на общините
Съдът отмени забрани за вид икономическа дейност при наличие на задължения към Общините Септември и Лесичово
Общинските съветници в общините Батак, Сърница и Септември днес полагат клетва
107 български институции с антинаграда "Срамота" - сред тях са и общините Батак и Пещера
Отменено е бедственото положение в общинте Велинград, Батак и Лесичово
Интересни професии, освен дежурните 14 лекари и двама фелдшери, се появиха сред обявите за работни места
Септември остава сред 9-те общини в страната с трайни финансови затруднения и през 2018 г., отпадат Белово, Велинград, ЛесичевоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5907 сек., 1.4758 от тях за заявки.