RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Гинче Караминова, кандидат за народен представител от ГЕРБ, за почтеността в политиката и мотивацията да участваш в нея

Гинче Караминова Г-жо    Караминова, като човек, натрупал вече немалко опит в политиката, какво ви мотивира да продължите участието си в нея?

За мен участието в политиката никога не е било самоцел. Тя е лост, чрез който можеш да реализираш вижданията си за по-добро битие на всеки човек и развитие на страната ни. Мотивират ме на първо място хората и възможността реално да мога да помогна. През годините винаги съм била сред тях и не съм пестила време или енергия да бъда в тяхна подкрепа. Вратата ми е била отворена и ще остане така за всеки, който има нужда от помощ.
Другата ми мотивация е свързана с това да бъде променено убеждението, че политиците са маскари. Винаги съм работила почтено и прозрачно, отстоявайки позициите, които смятам за правилни. Делата ми са били публични, не съм влизала в договорки, не съм била и безгласна буква в парламента. И считам, че така трябва да работи всеки народен избраник.  Защото политиката е за народа, за обществото, за държавата, а не за лично ползване.

Смятате ли, че ще успеете?

Не бих започвала нещо, ако не вярвах, че ще има успешен край. Но затова е нужно първо политиката да се изчисти от кариеристи, клиентелисти и икономически зависимости. Нагледахме им се при други управления. И затова трябва да се впрегне цялата гражданска енергия, да се изгради и развие обществена нетърпимост към каквито и да било неморални или незаконни прояви от страна на полици и управници. Аз съм оптимист и дълбоко вярвам, че не е далече времето, когато почтеността в политиката ще бъде естественото състояние, а не изключение.

Какво успяхте да постигнете за Пазарджик като депутат в 41 и 42 Народно събрание и като областен управител на Пазарджик?

Ще си позволя да спомена само няколко неща, които смятам, че са важни, защото касаят по-голям кръг от хора.
Не крия удовлетворението си, когато виждам как добре работи Центърът за социална интеграция и рехабилитация на хора с онкологични заболявания. Когато го създадохме   със съдействието на тогавашния социален министър Тотю Младенов от първото правителство на ГЕРБ той бе първия в страната и засега остава единствен. Много е вълнуващо да се срещам с хората от центъра и да виждам с очите си, че усилията да бъде разкрит, са  вложени в нещо настина смислено, работещо и от реално значение за подкрепа на хората с тези страшна диагноза и техните близки.
Радвам се, че успях да помогна и за разкриването на Центъра за социална подкрепа за правонарушители в Пазарджик. Той също е уникален за страната.
Много доволна бях и когато успяхме чрез Министерство на културата да осигурим финансиране за разкопките на неолитното селище край с. Юнаците. Смятам, че в бъдеще този уникален за Европа археологически обект би могъл да бъде перлата на туризма в нашия регион. Разбира се това може да се случи,  само ако има цялостна дългосрочна визия за неговото популяризиране. И, естествено, да се гарантира адекватно  финансиране за неговото изследване, консервация и съответно представяне като атрактивен туристически обект.
Като областен управител, макар и само за няколко месеца, за мен бе важно да не забавяме работата по създаването на Медицински колеж в Пазарджик. Успяхме да доведем нещата до успешен завършек що се касае прехвърлянето на собствеността на медицинския университет в Пловдив и сега предстои сградите да бъдат ремонтирани и обновени, за да може да започне приемът на студенти.

В кои сфери смятате, че бихте била най-полезна,  ако бъдете избрана за народен представител?

Аз съм музикант и педагог по образование. Свързана съм с културата и духовността.  Затова е естествено да съм най- подготвена в тези области. Образованието е фундаментът на всяко силно общество. То е и основен приоритет в платформата на ГЕРБ.   И аз ще подкрепя всички добри идеи за повишаване на престижа на учителската професия, за по-качествено и достъпно образование за всяко българско дете, за възстановяване на доверието между родителите и педагозите и за връщането на онова отношение към училището, което е подтикнало българския народ да го нарече  „родно” и „любимо”.
Ще работя също  в подкрепа на читалищата ни, както съм го правила и досега, защото те са огнището, в което продължава да  гори огънчето на българската духовност и на нашата културна идентичност. Усилията ми бяха забелязани и през 2016 година в деня на народните будители бях наградена от президента росен Плевнелиев с почетен плакет за принос в духовното и културно развитие. Това отличие за мен е отговорност и ме задължава да работя още по-активно в тази посока.
Добра  държава се гради от образовани и приобщени към националната си кауза граждани. А тези две неща се изграждат от ранна детска възраст в семейството, в училище и в средищата на културата. Затова и моите усилия ще бъдат насочени към тях.

Каква България искате да имаме в следващите години?

Искам България да бъде спокойна, красива и   бързо развиваща се страна – член на Европейския съюз. Много бих искала да направим така  че нашите сънародници, които се пръснаха по света в търсене на по-добро бъдеще, да пожелаят да се върнат. Искам хората да бъдат по-усмихнати, по-уверени и по-оптимистични. И ще работя за това, както съм го правила и до момента. Смятам, че за няколкото години, в които ГЕРБ управляваше България бяха направени наистина важни стъпки. Бяха постигнати неоспорими успехи и по отношение на инфраструктурата, и на финансовата стабилност, и на икономическия растеж. Започнати бяха важни реформи в ключови сектори на обществения живот.  Затова на 26 март е много важно всеки, отивайки до урните, да си отговори на този въпрос: Каква България иска да имаме? ГЕРБ не дава празни обещания; доказахме го в годините. ГЕРБ дава реалните решения и ще го докаже за пореден път.
Тази страница е видяна: 1468

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 22 March 2017 - 10:53:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кандидат-депутатите от ГЕРБ Гинче Караминова, д-р Дончо Баксанов и Атанс Узунов имаха срещи в гр. Ветрен и с. Семчиново
Искра Михайлова, кандидат за народен представител от листата на ДПС за 13 МИР Пазарджик поведе най-дългото женско хоро във Велинград
Народния представител Гинче Караминова се срещна с избиратели от с. Главиница
Народният представител Гинче Караминова ще посети дома в Щърково
Обиколка на народния представител Гинче Караминова по селата от Община Пазарджик – от 16 юни
Гинче Караминова от ГЕРБ: На тези избори ГЕРБ ще излезе с платформа. Ще направим отново 5 мандата
Гинче Караминова: ГЕРБ ще работи за преодоляване на младежката безработица
Поздравление от Гинче Караминова - общински ръководител на ГЕРБ - Пазарджик
Поздравление от общинския председател на ГЕРБ Пазарджик Гинче Караминова
Гинче Караминова и ГЕРБ канят пазарджиклии в „Острова“ да си боядисат яйцаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5660 сек., 1.4873 от тях за заявки.