RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Лиляна Павлова: Ожесточената съпротива срещу санирането показва, че е успешна програма, с която сме напипали нуждите на обществото и бизнеса

ПазарджикБлагодаря за поканата . Искам да ви, кажа, че Пазарджик имате страхотен водач на листата: С Катя сме работили и в двете правителства на ГЕРБ - със сигурност имате водач, който не само като успешен министър на правосъдието, но и като част от екипа на министър Плевнелиев, в който работихме заедно,  чудесно познава темата на форума, на който съм поканена днес. Това сподели бившият министър на регионалното развитие  и водач на листата на ГЕРБ  във Варна Лиляна Павлова в началото на участието си в Кръглата маса на тема "Регионално развитие" днес в Пазарджик.

Програмата за саниране е най-мащабната социално-икономическа програма. Каквото и да говорят, цялата тази агресия и антикампания срещу нея показва само едно-единствено нещо: програмата е успешна, напипали сме нуждите на обществото и бизнеса и това е нещото, което трябва да продължи.
Първо - страхуваха хората, че ще им вземат апартаментите.Видяха, че не им ги взеха, и не само това, ами им станаха по-скъпи.
Втро - плашеха, че ще се плаща. Видяха, чи никой нищо не плаща . Мина и отоплителния сезон - видяха, че и сметките са с 50% надуло. И това вече ги озлоби, и виждате каква е зловеща атаката срещу програмата. Новото сега е, че била скъпа.
Тук сте и строителите, и архитектите - говорете и вие, кажете!
Така Лиляна Павлова се обърна към залата по повод аткаките от опонентите на ГЕРБ срещу санирането. Тя посочи, че  600 фирми са работили по 1000 сгради. И не става въпрос  само за саниране, но и за цялостно обновяване на сградите  като влизат и покриви, входове и мазета. Ефектът се разпространи и върху производителите на строителни материали, отбеляза бившият регионален министър.
Лиляна Павлова се спря подробно на състоянието на ВиК сектора, като посочи област Пазарджик като един от най-лошите примери, с разпокъсаността на операторите и собствеността на мрежите.

"Важно е да се обедини и окрупни ВиК секторът“, за да се проведе реформата в сектора ще бъде създаден държавен фонд за малки населени места с до 2000 жители" , отбеляза Павлова. тя направи кратък преглед на направеното в Пазарджишка област по отношение на инфраструктурата по време на двете правителства на ГЕРБ и заяви, че  отлаганият десетилетия строеж на язовир Луда Яна ще приключи през 2019 година и ще реши проблемите на 30 000 жители от района .

„Благодаря на г-жа Павлова, че е тук. Лили е първата жена, министър на регионалното развитие и благоустройството, дотогава на стената в министерството имаше само мъжки снимки – каза водачката на листата на ПП ГЕРБ  в Пазарджик Екатерина Захариева.  Където и да ходя по малките или големите населени места, получавам основно два въпроса освен работни места, доходи и правосъдие: пътища, улици, ВиК. ВиК е изключително чувствителна тема в нашата област. Вижте разликата между Северна и Южна България. Там, където има добра инфраструктура и канализация - има инвестиции. Само с един лот на "Тракия" бяха създадени много работни места, отделно спестено човешко време, гориво, засилване на туризма. Г-жа Павлова много добре познава болките на нашата област и тя ви каза откъде ще дойдат тези средства. За този регион приоритет са пътищата и Околовръстното на Пазарджик. Надявам се като спечелим изборите да успеем да въведем тол системата.“
Пазарджик„Знаете, че особено в община Пазарджик имаме много големи села, които са в диапазона 2000-10 000 жители, за които те направиха фонд. Цената на водата в тези населени места ще стане невъзможна за поемане от населението, ако останат 9 ВиК дружества. Надявам се хората да са двигател за окрупняване. МРРБ вече знае какво имаме, чия собственост е, кой какво управлява, сега остава да се окрупни, за да се получат средства за финансиране. Обръщането на бюрокрацията от гражданите към администрацията също е важна мярка за инвестиции и създаване на работни места. Така ще се случват бързо не само държавните, но и общинските проекти. Не вярвайте на празни приказки и обещания, които не ви казват как точно ще се случат нещата“, каза още Екатерина Захариева пред препълнената конферентна зала в хотел „Хебър“ в Пазарджик, която събра представители на местните власти, строителния бизнес, архитекти и проектанти.

Лиляна Павлова се съгласи с предложението на главния архитект на Пазарджик Кръстьо Танков да се въведе само регистрационен режим за летни земеделски постройки и парници през зимата, както и да се облекчи документацията при строеж на големи фабрики. В дискусията граждани  задаваха още въпроси за облекчаването на административната тежест, въвеждането на мълчаливо съгласие и предстоящото довършване на язовира „Луда Яна“.КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Тази страница е видяна: 1051

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 15 March 2017 - 17:14:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът ще отсъства от дебата за кредита. Има среща с Лиляна Павлова
Министър Лиляна Павлова ще открие обновената градска среда в Пещера
Утре Лиляна Павлова дава рестарт на строителството на язовир „Луда Яна“
Министър Лиляна Павлова и шефът на АПИ пристигат на оглед на свлачището в дефилето за Велинград
Цецка Цачева в Батак: Младите хора трябва да излизат с реални умения от училище, за да отговарят на нуждите на бизнеса
В Пазарджик ще бъдат представени кандидатите за евродепутати от обединената листа на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков, Ева Майдел, Александър Йорданов и Лиляна Павлова
В Пещера се разпространяват слухове, че за санирането по програма се плаща
Работодателите и бизнесът протестират срещу промяната в цената на електроенергията и добавката "задължение към обществото"
Известни пазарджишки юристи дариха маски за многократна употреба за нуждите на ОДМВР-Пазарджик
Арестувани са двама наркодилъри, единият оказал яростна съпротива при задържането муТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5783 сек., 1.5121 от тях за заявки.