RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Двама са глобени за пушене в заведение при проверки, разпоредени от Апелативна прокуратура-Пловдив

ПълдинОт Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив съобщиха за  проверка, относно спазване на изискванията на Закона за здравето за забрана за продажбата на алкохол на непълнолетни и тютюнопушенето в закрити обществени места, както и за спазване на санитарно-хигиенните условия в дискотеките.Тя е извършена по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив, в изпълнение на указание на Върховна административна прокуратура.  Инспекцията е осъществена  по реда на чл. 145 ал.1 т. 3 от Закона за съдебната власт и чрез съвместни действия с  Регионалните здравни инспекции и Районните управления на полицията.


На територията на апелативния съдебен район, който включва регионите – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пазарджик и Кърджали, са били проверени общо 645 търговски обекти и заведения – в област Пловдив - 199, в област Стара Загора – 23, в Пазарджик – 20, Хасково – 213, Кърджали – 72, Смолян – 118. Констатирани са общо 28 нарушения на чл.54 и чл.56 от Закона за здравето, свързани със забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и на тютюнопушене на закрити обществени места. Издадени са 25 акта за установяване на административно нарушение срещу физически лица и един на юридическо лице.  Общо изготвените наказателни постановления са 12 и са връчени 11 предписания на собственици на търговски обекти и заведения.

За област Пазарджик са констатирани две нарушения за тютюнопушене от клиенти на заведения, съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лв.

За област Пловдив са били съставени 11 акта за административни нарушения спрямо 11 лица за неспазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места. Издадени са седем предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене.


В област Хасково са съставени седем акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места, а в област Смолян пет акта за същото нарушение.

В областите Стара Загора и Кърджали не са констатирани нарушения.

Настоящата проверка е извършена през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. , като инспектиращите са установили, че нарушенията по горепосочените текстове от закона са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди, което е следствие на засиления контрол.  

Тази страница е видяна: 975

 Публикувано от: pamedia на Thursday 12 January 2017 - 10:27:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Апелативна прокуратура - Пловдив провери как се записват и отписват деца от детските градини в Пазарджик
Апелативна прокуратура твърди, че двамата антихристи са разбили църква в с. Поибрене
Апелативна съобщи за внесения от Районна прокуратура обвинителен акт срещу 25-годишния Ангел, бил 17-годишен ром и качил видеото във Фейсбук
След информация в медии, Апелативна прокуратура изпрати прессъобщение за повдигнати обвинения срещу беловския кмет К.Варев
При проверка на заведение са заловени двама тинейджъри с марихуана
Двама пияни са задържани при случайни проверки
Двама пияни шофьори са хванати при проверки
Двама пили шофьори катастрофирали през уикенда, при рутинни проверки са заловени още трима
При масови проверки във Велинград са заловени двама таксиметрови шофьори без документ за правоспособност и психоизпи
Дрогиран и двама пияни шофьори са засечени при проверки, а в Пещера 47-годишна крила амфетамини под контейнерТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5825 сек., 1.4922 от тях за заявки.