RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Гражданите без валидни лични документи ще могат да гласуват на 6 ноември

Пазарджик, Звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден, съобщиха от дирекцията в Пазарджик.

От 1 ноември 2016 г. до 5 ноември 2016 г. службите ще работят от 08.30 до 17.00 часа; а в изборния ден - 6 ноември  - от 08.30 до 19.00 часа
В седмицата преди 6 ноември 2016 г. е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/ защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 04 ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:
1.Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР или РУ в региона за дните от 1 ноември 2016 г. До 5 ноември 2016 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 6 ноември 2016 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
2.Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, за произвеждания национален референдум и частичните избори за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
3.В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издават отделни удостоверения.
В случай на провеждане на втори тур на избори президент и вицепрезидент на Република България и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 08.11.2016 г. съгласно описания по-горе начин и време.
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 06 НОЕМВРИ 2016 Г. И ЗА ПРОИЗВЕЖДАНИЯ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ НА 6 НОЕМВРИ 2016 Г.
УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА ЧАСТИЧНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И  ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 06.11.2016 Г. УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ПРИЛАГА КЪМ ИЗБИРАТЕЛНИЯ СПИСЪК ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ.  


Тази страница е видяна: 879

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 02 November 2016 - 02:00:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Заявления за лични документи могат да се подават организирано и в кметства и ведомства
Избирателите без лични документи ще могат да упражнят правото си на избор срещу удостоверение
В Ивайло членове на СИК чупят лични карти и не допускат притежателите им да гласуват
Близо 19 хиляди избиратели могат гласуват в община Пещера
Изнесен прием за подмяна на лични документи и в данъчното
Възстановява се работата на гишетата за издаване на лични документи в Пазарджик
Изнесено бюро за издаване на лични документи функционира в Сърница
Районната избирателна комисия обяви секциите, в които могат да гласуват хора с увреждания
Само за последната седмица са съставени 130 акта за неподновени лични документи
Първите лични асистенти ще бъдат назначени от 1–ви септември, започна приемът на документиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9858 сек., 1.9314 от тях за заявки.