RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Плувните басейни в Пазарджишка област са в добро състояние

ПазарджикЕдинични нарушения констатира Областната комисия по водно-спасителна дейност при извършените 30 проверки на плувни басейни в областта,съобщиха от здравната инспекция в Пазарджик.
Контролът на Областната комисия по водно-спасителна дейност, председателствана от директора на РЗИ д-р Фани Петрова, се осъществи в периода от 11 до 19 юли 2016г. Но още преди разгара на летния сезон, с цел нормалното функциониране на откритите плувни басейни и плажове, РЗИ Пазарджик издаде предписания с подробни указания, касаещи максималното им обезопасяване (съгласно изискванията на Наредба за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и Инструкция № 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка).
Основни акценти в инспектиращата дейност на ОК ВСД бяха:
- регистрация на басейните в РЗИ, като обекти с обществено предназначение, съгласно чл. 36 от Закона за здравето и Наредба № 9 на МЗ за условията и реда за създаване и подържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение;
- спазване на изискванията по отношение на организацията на
водноспасителната дейност и осигуряване с водноспасителни кадри: обособяване на спасителени постове, оборудвани с необходимия инвентар; обслужване от спасител през цялото работно време на басейните; осигуряване на медицински чанти с необходимите медикаменти.
В хода на проверките се изискаха свидетелство и талон за правоспособност на спасителя за 2016г., заверен от Регионалната структура на БЧК; медицинско удостоверение за здравословно състояние и трудов договор на спасителя за работа с фирмата; протокол от лицензирана фирма за извършена дезинсекция и дератизация на теренните площи около плувния басейн; протоколи от анализи на  водата по микробиологични и химични показатели, удостоверяващи нейните качества, съгласно законовите изисквания.
Комисията извърши преглед на оборудването на спасителните постове, състоянието на пречиствателните съоръжения, както и проверка на журналите за отчитане на остатъчния хлор.
В хода на проведения контрол бяха издадени 1 предписание, 2 предписания за спиране, 2 заповеди за спиране и 1 акт.  Констатираните нарушения касаят липса на протоколи от анализи на водата по микробиологични и химични показатели, неосигурено медицинско лице през цялото работно време на обекта, нередовни документи за правоспособност на спасителя и необорудвани спасителни постове. След отстраняване на неблагополучията плувните басейни са отворени за експлоатация.
Заключението на Областната комисия по ВСД е, че басейните са добре подготвени за дейността си, а стопанисващите ги фирми изпълняват нормативните изисквания. Установените нарушения са единични, за което от страна на РЗИ Пазарджик са предприети необходимите административно-наказателни мерки.


Тази страница е видяна: 1375

 Публикувано от: pamedia на Friday 05 August 2016 - 15:19:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пазарджишка област водоемите са в добро техническо състояние
В добро състояние са 52 вековни дървета в област Пазарджик, констатираха екоесперти
Предстоят проверки на плувните басейни и водните площи
Няма проблеми с плувните басейни в областта, показват проверки на РЗИ
Речните корита са затлачени от растителност, защитната стена на Марица не е в добро техническо състояние
Бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик с тегло 670 грама, след 6 месеца е в много добро здравословно състояние и с перфектни мерки, показа контролният преглед
Без ток са 7 населени места в Пазарджишка област
ГЕРБ печели в Пазарджишка област с 34,44%
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
26,25% избирателна активност кам 13:00 часа в Пазарджишка областТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5972 сек., 1.4989 от тях за заявки.