RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Пещера 3 блока ще бъдат санирани до края на годината

ПещераЖивеещите в три блока в Пещера ще посрещнат предстоящата зима със санирани жилища. Това са първите сгради, проектите за които, са подадени по Националната програма за енергийна ефективност. Цялата процедура по санирането за тях ще приключи до октомври. Кметът Николай Зайчев коментира, че освен тези сгради вече са подготвени още 10 предложения. Така по националната програма в Пещера ще бъдат обновени 13 многофамилни жилищни сгради. 
Община Пещера има възможност да кандидатства за енергийна ефективност и по Оперативна програма „Региони в растеж“. До 15 март са  подадени проектни предложения за повишаване на енергийната ефективност на публични държавни, общински и жилищни  сгради в Пещера по  процедура BG16RF0OP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”, Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове  в  периферните райони” на обща стойност от 6 503 657,87 лв. с ДДС. В момента на етап оценка са проектите за саниране на сградата на общинската администрация, полицията, ПГХВТ“Атанас Ченгелев“, ОДК и 6 жилищни сгради. До 31 май Община Пещера подаде проектни предложения за още  4 872 632,15 лв. с ДДС. Те са за ритуалната сграда, ветеринарната лечебница, сградата на Горското стопанство, както и 39 жилищни сгради.
На редовното заседание на Общински съвет Пещера, на което бяха изнесени данните за работата по програмите за енергийна ефективност, градоначалникът Зайчев поясни, че  има общини от нивото, в което се намира и община Пещера, които не са се справили с подаването на проектите. Така средствата определени по ОПРР за тях ще бъдат преразпределни между останалите общини, което ще даде възможност евентуално да се включат още сгради.
Попитан в Пещера има ли забавяне при изпълнението на Националната програма, Зайчев, коментира, че от както той е кмет забавяне няма, но е факт, че преди това не са били изпълнени част от процедурите, за да бъдат стартирани дейностите. „Всеки проект има своя цикъл, който е обвързан със срокове. Ние спазваме всички изисквания и по двете програми, по които можем да кандидатстваме. Факт е, че след реализирането им в Пещера ще има 58 обновени жилищни сгради, както и 7 обществени сгради“, допълни Николай Зайчев.


Тази страница е видяна: 1354

 Публикувано от: pamedia на Friday 01 July 2016 - 12:37:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови 31 жилищни сгради и Ритуалната зала в Пещера ще бъдат санирани
Сградата на полицията ще бъде санирана, до края на годината ще бъдат обновени общо 20 сгради
Поредните два санирани блока са на ул. "Дунав" и "Антим"
Сградите на Общината, прокуратурата и гимназията във Велинград ще бъдат санирани
Първите петима изпълнители на санирането на блокове са избрани. Общо 30 блока ще бъдат обновени
Обявена е обществена поръчка за техническите обследвания на блоковете, които предстои да бъдат санирани
В Пещера започна санирането на нови два жилищни блока по ОП „Региони в растеж“
Ликвидацията на ВиК-Пазарджик ще приключи до края на годината
Туризмът в региона отбелязва спад в края на годината
Васил Петров готви юбилейна изложба в края на годинатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5548 сек., 1.4662 от тях за заявки.