RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От 4 юли до 12 август е приемът по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, НССЗ ще консултира безплатно

ПазарджикНационална служба за съвети в земеделието /НССЗ/ ще изготвя безплатно заявление и бизнес план за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. НССЗ ще предоставя информация и съвети, които да подпомогнат земеделските стопани при развитието на техните стопанства и кандидатстването им по подмярката на Програмата.  Консултантският пакет ще включва:
-    изготвяне и попълване на бизнес плана за кандидатстване, съгласно съответното приложение в наредбата за прилагане на подмярка 6.3;
-    изчисляване на точките по критериите за оценка на проектите за подмярка 6.3;
-    изготвяне и попълване на заявление за подпомагане, съгласно съответното приложение в наредбата за прилагане на подмярка 6.3;
-    окомплектоване на изискуемите документите към заявлението за подпомагане;
-    предоставяне на съвети за изпълнението на бизнес плана в областта на растениевъдството, животновъдството и аграрната икономика.


Консултантските услуги ще се предоставят на всички земеделски стопани, които отговарят на изискванията за допустимост. Те следва да са регистрирани като земеделски стопани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделски стопани, като икономическият размер на земеделското стопанство да е от 2000 до 7999 евро стандартен производствен обем. Общият доход от предходната година от земеделски дейности, който стопаните следва да са получили, е минимум 33%.

Консултациите ще се предоставят във всеки един от Териториалните областни офиси на НССЗ от специализирани екипи от агроном, зооинженер и икономист. Експертите ще бъдат на разположение през целия период на изпълнение на поетите ангажименти в бизнес плана и безплатно ще подпомагат земеделските стопани за неговото изпълнение, както и за цялостното развитие на жизнеспособно и конкурентно стопанство.
Със заповед на министъра на земеделието и храните приемът по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ по ПРСР 2014-2020 г. е обявен за периода от 4 юли до 12 август 2016 г.
Тази страница е видяна: 534

 Публикувано от: pamedia на Friday 24 June 2016 - 14:25:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пазарджишката екоинспекция е издала над 40 становища за малки стопанства с еврофинансиране
Руският стилист Руслан Татянин ще консултира безплатно абитуриентки на Италианския фестивал в Пловдив
Започва приемът на документи за отпускане на помощ за отопление
Агенцията за малки и средни предприятия ще повишава безплатно експортния потенциал на бизнеса
От 1 август ще се раздават ваучери за декодери в Пазарджик и Лесичово, за селата – от 14 август
В списъците за подпомагане на стопаните, изклали домашните си прасета, са 2242 лични стопанства в областта
Стефан Мирев: Маркирането, добиването и транспортирането на дървесина да се съгласува с представители на горските стопанства
Спира се приемът на документи за саниране
До 15 ноември в Стрелча ще продължи приемът на документи за Личен асисент
Започва приемът на заявления за безплатни винетки, съобщиха от СоциалнотоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5885 сек., 1.4703 от тях за заявки.