RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
РИОСВ се захвана и с чистотата на пътищата

Пазарджик През май РИОСВ предприе масирани проверки за чистотата на републиканската и общинските пътни мрежи в региона, съобщават от екоинспекцията.
Извършени са проверки за наличие на отпадъци по републиканските и общински пътища в област Пазарджик. Проверките са разпоредени от МОСВ с цел защита на околната среда и човешкото здраве. 

Законът за управление на отпадъците вменява на собствениците на пътища задължения за почистването им. В тази връзка през април РИОСВ уведоми кметовете на всички общини и Областното пътно управление в Пазарджик да извършат проверки за наличие на нерегламентирани сметища или замърсявания с отпадъци по републиканските, общинските пътища и в прилежащите територии и ако има такива, да организират почистването им.
До края на месец май Областно пътно управление – Пазарджик извърши почистване на земното платно, пътните съоръжения и крайпътните площадки за отдих на общо 100 км. републикански пътища в региона. На АМ „Тракия“ се извършва почистване всеки петък на два паркинга и е поставен контейнер за отпадъци. По пътя София – Пловдив са разположени 11 контейнера за отпадъци, които се почистват при напълване.   

Експертите на РИОСВ са извършили през  май 26 проверки на общинската и републиканска пътни мрежи на територията на 12-те общини. Не са констатирани замърсявания в проверените участъци, както и нерегламентирани сметища в съседни на пътната мрежа терени в общините Пещера, Септември, Стрелча, Сърница, Ракитово и Лесичово. В останалите общини кметовете са изпълнили в указания срок 11 предписания на РИОСВ за почистване на установени замърсявания. В резултат на контролната дейност са ликвидирани четири нерегламентирани сметища и замърсявания със строителни, битови и отпадъци от опаковки на територията на общините Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Панагюрище и Пазарджик.  Отпадъците са извозени на общинските депа.
Тази страница е видяна: 1133

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 07 June 2016 - 17:11:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Призив на РИОСВ-Пазарджик за опазване чистотата на въздуха през отоплителния сезон
След реките РИОСВ проверява чистотата на републиканската и общинската пътна мрежа в региона
РИОСВ-Пазарджик разпореди на общините да чистят речните корита и пътищата от отпадъци
Кметовете нямаха въпроси по бюджета, а по чистотата
Общинското предприятие по чистотата в Пещера ремонтира занемарени с години тротоари, ще обновят и пътната маркировка
Състоянието на пътищата в региона
Дезинфекцират се пътищата и отбивките за отдих
Сериозен снеговалеж в Родопите, пътищата са чисти
Стрелча има готовност за зимното поддържане на пътищата
ВиК мрежата, пътищата, почистването и сигурността са прироритетите на БСП в ОгняновоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5730 сек., 1.4578 от тях за заявки.