RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Нови работни места в 49 фирми ще бъдат разкрити в област Пазарджик

Заявки на 49 фирми за разкриване на 206 работни места класира на свое заседание Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, ръководена от областния управител Гинче Караминова. Комисията разгледа, оцени и подреди подадените от работодателите предложения за безвъзмездна помощ по схема „Обучения и заетост" към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., по утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика, съобщиха от Областната администрация.
ПазарджикИнтересът към схемата е изключително голям, каза по време на заседанието директорът на Регионална служба по заетостта Пловдив Мария Георгиева, която представи накратко основните акценти и цели на стартиращата програма. На Област Пазарджик, по система от показатели за нива на регистрирана безработица и потребност на първичен пазар на труда от кадри, е предоставена квота в размер на 1 348 089 лева, която е четвърта по размер сред определените за 28-те области в страната квоти - след тези на Пловдив, Благоевград и София (град).
    
В област Пазарджик постъпилите заявки от фирми за участие в програмата са 173, заявените работни места са 585. Целта на проекта е интеграция на безработни над 29 г., регистрирани на борсата, в реалния бизнес или в институции на местното самоуправление чрез обучения, съобразени с индивидуалните нужди на работното място, и субсидия за заетост. Проектът ще улесни тяхното наемане, ще им предостави нов шанс за работа както и възможност да усвоят нови или да усъвършенстват досегашните си професионални знания и умения. Предвидено е придобиване на квалификация или ключова компетентност по чужд език или компютърна грамотност. Това ще им помогне да се реализират на трудовия пазар в дългосрочен план. Приоритет ще се дава на целевите групи с основно или по-ниско образование, трайно безработните и такива над 54-годишна възраст. Срокът на договорите е до 12 месеца.

В Комисията по заетостта заседават и директорите на петте Бюра по труда в областта, представители на общините, на организации на работодатели  и на синдикатите, на обучителни организации.Тази страница е видяна: 1558

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 07 June 2016 - 16:39:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В област Пазарджик през 2017г. ще бъдат разкрити 479 работни места по програми
По Регионалната програма за заетост в област Пазарджик ще бъдат разкрити 102 работни места
По програма за насърчаване на младежката заетост в "Асарел-Медет" ще бъдат разкрити 2 работни места
Трендафил Величков: Пазарджик има нужда от инвестиции в икономиката, от нови и добре заплатени работни места
15 нови работни места в Общината по програма за заетост
Тодор Джамбов/Реформаторски блок/: Силната икономика ще осигури нови работни места и ръст на заплатите
Над 200 са свободните работни места в Пазарджик
165 работни места ще открие Община Пазарджик по проект
206 свободни работни места обяви Бюрото по труда в Пазарджик
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови местаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.3995 сек., 2.3325 от тях за заявки.