RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От утре започва пожароопасният сезон

Със заповед на областния управител на Пазарджик Трендафил Величков е определен за пожароопасен сезон в горските територии в област Пазарджик времето от 20.04.2016 г. до 31.10.2016 г.  Заповедта е издадена на основание Закона за горите, по предложение на Директора на регионална дирекция по горите Пазарджик и във връзка с опасността от възникване на горски пожари и запалвания в земеделски земи и горски територии, съобщиха от Областна администрация - Пазарджик.

В тази връзка на директорите на държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, учебно-опитни горски стопанства и общините собственици на гори съгласувано с Районните служби по пожарна безопасност и защита на населението трябва да обозначат трайно на терена и информират населението за определените от тях участъци в горите с повишена пожарна опасност, както и да засилят дейността по раздаване на противопожарни декларации на население, туристи, берачи на гъби и билки, собствениците на гори и земи около и в държавни горски територии, пастири и други лица, пребиваващи или извършващи дейности в горски територии.
Забранява се паленето на открит огън на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии. Риболовците и ловците ще попълват противопожарни декларации преди всеки излет. Кметовете на общини, райони, кметства и кметските наместници трябва да организират доброволни формирования за гасене на горски пожари, а директорите на държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства и учебно-опитните горски стопанства да организират специализирани групи от служители и работници за действия при гасене на горски пожари. Ще се организират и денонощни дежурства по определен график в държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, учебно-опитни горски стопанства, общините и юридическите лица собственици на гори, които имат изготвени годишни оперативни планове.
Заповедта е публикувана на интернет страницата на Областна администрация Пазарджик. Контрол по изпълнението й е възложен на директорите на РДГ – Пазарджик и РД „ПБЗН”-Пазарджик.Тази страница е видяна: 763

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 19 April 2016 - 17:08:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От 15 април започва пожароопасният сезон в горските територии, областният управител издаде заповед за предприемане на мерки
Втори сезон на ABLE Mentor Пазарджик, утре е крайният срок за кандидатстване
В Пещера от днес започва доставката на дърва за огрев за следващия отоплителен сезон
С курбани за здраве, късмет и наслука откриват утре ловния сезон дружинките на ЛРС "Сокол 1893"
От утре започва световна седемдневка на кърменето
По график от утре започва изплащане на възнагражденията на СИК
Лятна антиспин кампания започва от утре РЗИ-Пазарджик
От утре започва раздаването на хранителни помощи в Пазарджик
По график от утре започва изплащане възнагражденията на членовете на СИК
Утре започва Великденският благотворителен базар на майкитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7345 сек., 1.6423 от тях за заявки.