RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Онлайн връзката на Община Пазарджик с КАТ вади наяве мошеници

ПазарджикТарикати богаташи, които карат коли по за над 100 хиляди лева лъсват с фалшиви талони и фалшиви договори за продажби на автомобили. Прибегнали са до фалшификатите, за да пестят от данъци. Разкрити са благодарение на онлайн връзката между "Местни данъци и такси" и КАТ, а по случаите ще бъде сезирана Районната прокуратура в Пазарджик.
Отдел „Местни данъци и такси” е засякъл редица случаи на представяне на неистински документи, целящи избягване на данъчното облагане, в резултат на което е ощететен общинският бюджет.
В тази връзка ще бъде сезирана Районна прокуратура гр.Пазарджик за извършването на проверка, която да установи наличието на данни за евентуално извършено престъпление, съобщи на днешната си пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Касае се за около 60 лица, при които са систематизирани 3 вида данъчни измами. Първите са представили фалшиви договори за покупко-продажба на пътно превозно средство, с цел закриване на партидата за съответния лек автомобил, което води до отчисляване на задължения за съответното МПС и преустановяване на данъчното му облагане. Вторият вид измама е представяне на неистински квитанции за платен данък върху превозното средство, която е послужила за прехвърлянето на собствеността на МПС с цел избягване на данъчното облагане. А третият вид измама е фалшифициране на талони при декларирането на съответните МПС, в които са променени данните за мощност (kW), вследствие на което автомобила преминава в друга група на облагане с по-нисък данък и  ползва и облекчение за действащо катализаторно устройство, съгласно издаден документ от компетентен орган.
Установените несъответствия са вследствие съпоставянето на декларираните в Общината данни с тези в системата на КАТ и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация. "Вече няма мърдане. Такива измами ще лъсват веднага", коментира Тодор Попов. 


Тази страница е видяна: 1681

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 08 March 2016 - 15:42:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик вади по-сериозна цедка за издаването на творби на местни автори
Община Пазарджик ще осигури онлайн услуги и плащане по интернет на местни данъци и такси
Най-новите методи за измама от страна на телефонните мошеници съобщи полицията в Пазарджик
Община Стрелча е номинирана в три категории за туризъм - гласува се онлайн
Част от околовръстния път на Велинград при връзката с Пазарджик се затваря заради асфалтиране
Община Пещера въведе онлайн плащане на местни данъци и такси
Plus festival в Пазарджик вади 7-метров камион с диджей и над 80 участници
За трети път Йордан вади кръста от водите на Марица в Пазарджик
Мария Баракова – Радева вади Пазарджик на картата на стилните градове
На Гинес не им хареса връзката между елементите на пейкатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3883 сек., 1.2805 от тях за заявки.