RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Върнатото решение за план-сметката за твърдите битови отпадъци беше прегласувано

Общинските съветници на Пазарджик прегласуваха на извънредно заседание върнатото от областния управител  решение за план-сметката за твърдите битови отпадъци. По време на дискусията общинският съветник от ГЕРБ отново постави въпроса защо в ОбС няма екземпляр от концесионния договор между Община Пазарджик и БРОКС ООД, както и анексите към него от 2008 и 2013 г. Въпросът за концесионното възнаграждение на БРОКС отново беше поставен.
Съгласно концесионния договор, сключен в края на 2003 г., сумата за плащане за следващата 2004 г. е била 2 190 000 лв., а за 2016 г. тази сума е 3 600 000 лв., или с  над 1 милион лева над първоначалната. Стана ясно, че в договора са заложени като параметри  цена на горивата и ръста на минималната работна заплата, от които зависи и концесионното възнаграждение.
Общинският съветник Благо Солов попита дали договора няма да се анексира с оглед на траяното намаление на цената на горивата и за пореден път постави въпроса дали има разходване на средства, събрани от такса битови отпадъци, извън предназначението им. Главният финансист Георги Гайдаров обеща това да стане ясно с отчета към миналогодишния бюджет на общината. Благо Солов обяви, че групата му ще гласува против и че ако решението се приеме отново, той ще сезира Сметната палата и Прокуратурата.
Илия Джамбазов постави въпроса за прекратяване на концесията, но Георги Гайдаров припомни, че това вече е правено и нанесе сериозни загуби на общинската хазна.
„Целта ни не е да пречим на администрацията да си върши работата, а да я накараме да контролира концесионера по почистването да си изпълнява задълженията качествено и в съответните предвидени от договора срокове“, заяви още Евтим Янев преди финалното прегласуване на план-сметката на ТБО. 


Тази страница е видяна: 897

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 January 2016 - 17:51:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Инсталации за предварително третиране на смесени битови отпадъци и за компостиране на зелени отпадъци са изградени по проект на Община Пазарджик за близо 20 милиона лева
Полицията издирва кой е изхвърлил чували с битови отпадъци в коритото на Тополница
В понеделник ще бъде сключен договорът за депото за твърди битови отпадъци в Пазарджик
Средно с 20 лв на жилище ще поскъпне таксата за битови отпадъци. Увеличението е неизбежно, 5 млн лв. не достигат за дейността
Строителни отпадъци ще се изхвърлят и на новото депо, но след като се покрие дъното с битови
В Пазарджик отпада такса "Битови отпадъци" за имоти, които не се използват
Община Пазарджик ще освободи читалищата и "ВиК в ликвидация" от такса битови отпадъци
В окръжния съд ще се гледа върнатото от Апелативния съд дело срешу Водев
Маски от „Коловаг“, шлемове от Bcause и още парични дарения по сметката на „МБАЛ-Пазарджик“
Първите 302 лв по сметката за изграждане на дом за болни и самотни хора по инициатива на „2002 надежди“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4666 сек., 1.3867 от тях за заявки.