RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пазарджик съкрати 15 щата – в администрацията остават 273-ма

Като извънредна точка на днешното заседание на Общинския съвет в Пазарджик беше приета новата структура. „В началото на този мандат прецених, че е необходимо да редуцираме бройката, помолих директорите на дирекции, защото аз смятам, че те трябва да преценят с кои хора ще работят“. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов преди гласуването на съкращаването на щата на Община Пазарджик с 15 бройки. В отговор на въпрос на Малина Златева той уточни, че по-голяма част от бройките са заети, а не са просто щатове.

Промените в структурата се изразяват в закриване на дирекция „Социални дейности” и преструктуриране на дирекция „Архитектура и териториално устройство”.
Към общинска администрация функционира Бюджетно мероприятие „Общински социални дейности и услуги”, дейността на което се състои в реалното предоставяне на различни социални услуги – домашен социален патронаж, домове за стари хора, центрове за настаняване от семеен тип, центрове за хора с увреждания и др. За да няма препокриване на дейности се закрива дирекцията и остава мероприятието, като към него се разкриват нови 6 щатни бройки. Функциите на дирекцията по отношение на сферата на спорта ще бъдат възложени за изпълнение от Дирекция „Образование и култура”.
С цел оптимизиране и повишаване ефективността на работните процеси в дирекция „Архитектура и териториално устройство” отдел „Урбанизация” се обединява с отдел „Архитектура и инвестиционно проектиране.
Във връзка така предложените промени се намалява числеността на общинска администрация с 15 щатни бройки или от 288 щатни бройки на 273 щатни бройки, от които 187,5 в централната администрация и 85,5 в кметствата като се увеличава с 1 щатна бройка числеността на кметство Добровница.


Тази страница е видяна: 588

 Публикувано от: pamedia на Thursday 17 December 2015 - 17:39:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик е готова с проект за оптимизиране на функциите на администрацията
Община Пазарджик ще оптимизира дейността си и ще подобри ефективността на администрацията си
Община Пазарджик ще реализира проект "Хоризонт 2020" за повишаване компетентността на служителите в администрацията
Община Стрелча ще повишава компетентността на администрацията си по проект
Нови 3 и половина щата за обслужване на зоопарка
Търсят се учители за 55 щата и 3014 лекторски часа
Съкращение на 9 щата в общинската администрация във Велинград, други 13 от Патронажа за възрастни хора напускат по взаимно съгласие
В Пазарджик над 40 аптеки остават затворени в знак на протест
По проект ще се оценява ефикасността от дейността на администрацията в Пазарджик
Местните данъци и такси в Пазарджик скочиха по изчисленията на администрациятаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2950 сек., 1.2454 от тях за заявки.