RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бойка Маринска предлага държавата да задели фонд за подпомагане на граждански инициативи

Бойка Маринска, Председателят на Комисията по взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите и народен представител от Пазарджик Бойка Маринска ще внесе в Народното събрание предложения за изменение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел със цел създаване на Фонд за подкрепа на гражданските инициативи, като част от изпълнение на Стратегията за подкрепа на развитието на гражданските организации от 2012 г. Около това предложение на Обществения съвет се обединиха депутатите от Комисията, които на свое заседание приеха на първо четене законопроект за държавния бюджет на Република България за 2016 г., внесен от Министерския съвет на 30.10.2015 г.

Целта е регистриране на резерв от финансови средства, който да подпомага граждански инициативи на проектен принцип, коментира Бойка Маринска и допълни, че отделянето на средства в този Фонд цели конкурсно финансиране на дейности на неправителствени организации, които са извън определените в специалните закони. За да се реализира тази идея са необходими промени в Закона за държавния бюджет и Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
В сравнение с тази година, проектът за държавния бюджет предвижда увеличение с над 2 милиона лева за неправителствени организации, определени в съответните специални закони. Министерство на младежта и спорта  получава 46 млн. лв., което е с 1 млн. и 800 хил. лв. повече от тази година за финансиране на сдружения и федерации.
За първи път е предвидено и финансиране към МРРБ, като разпределител на средства към асоциации и сдружения – 435 хил. лв., както и на Национална асоциация на хората с придобити увреждания – 52 хил. лв.


Тази страница е видяна: 848

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 18 November 2015 - 12:45:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска във Велинград: Заплатите на учителите, дисциплината на учениците, всичко е резултат от управлението на държавата
Да се създаде Съвет за развитие на гражданското общество към МС, предлага Бойка Маринска
Студентските съвети да бъдат с нов статут и функциониране, предлага Бойка Маринска
20% от децата в частните градини - без такса, предлага народния представител Бойка Маринска
Бойка Маринска: Предстоят промени в закона за създаването на фонд за финансиране на дейностите на неправителствени организации
В Пещера започва да работи Фонд за подкрепа на местни инициативи
От 15 май започва приемът на документи за подпомагане от Общински фонд „Ин витро”
Сдружението на предприемачите учреди Фонд за подпомагане на надарени деца/видео/
Фонд „Земеделие“ ще направи теренна проверка на зеленчукопроизводители в Пазарджишко по схемите за обвързано подпомагане
С 15 хиляди лева от представителните разходи на кмета ще се финансира кризисен фонд за подпомагане на дейци на културата и изкуството в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7758 сек., 1.6802 от тях за заявки.