Новина: Жалба за неправомерна агитация внесе ГЕРБ в ОИК Пазарджик
(Категория: Избори)
Публикувано от pamedia
Thursday 08 October 2015 - 16:54:31


Пазарджик, ГЕРБ Пазарджик сезира ОИК за това, че на представителството на БЧК в Пазарджик, на ул. „Хан Крум“ 11, на витрините от вътрешната страна са залепени агитационни материали  на досегашният кмет на общината Тодор Попов, който е и кандидат за втори мандат. Към жалбата е приложен и снимков материал.С разлепването на агитационните материали са нарушени чл. 182 ал. 1 и чл. 183 ал. 3 и чл.4 от Изборният кодекс, които забраняват използването на имоти държавна и общинска собственост за предизборна агитация, посочиха от общинската партийна организация. В жалбата се казва още :
„ С този акт  грубо се нарушават принципите, устава и същността на БЧК като хуманитарна организация, част от Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец, още повече, че БЧК е организация с особен статут и  е финансирана от държавата. Недопустимо е използването на една такава световна хуманитарна организация, която е неутрална по своята същност и смисъл за целите на предизборната кампания на Тодор Попов“.
Глобата за незаконна агитация от такъв тип, съгласно ИК, е от 300 до 1000 лева, като ОИК трябва да се разпореди за премахване на агитационните материали, смятат от ГЕРБ.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.9769 )


Време за изпълнение: 0.0824 сек., 0.0207 от тях за заявки.