Новина: Младежкият дом се присъединява към Българско кино общество, първите прожекции ще са на 27 и 28 септември
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Friday 25 September 2015 - 13:00:12


ПазарджикМладежки дом - Пазарджик  се присъединява към Българско кино общество. Българско кино общество е общност от хора, които споделят страстта си към филмовото изкуство. Негова цел е да изгради устойчива среда на общуване и споделяне чрез киното и езика му.

Първите прожекции в Пазарджик са на 27 и 28 септември.
Детската прожекция ще се състои на 27 септември от 11:00 ч. в зала на Театрална къща „Пластилин“ (ул. Асен Златаров 26, ет.1). Филмът „Моят съсед Тоторо“ е на японският режисьор, сценарист и манга артист Хаяо Миядзаки.

Прожекцията за възрастни, след която ще последва дискусия е на филма „Ако искам да свиря, аз свиря“ с реж: Флорин Шербан /Румъния, Швеция/, награден със Сребърна мечка от Берлин 2010. След прожекцията ще има дискусия.

Различните дейности включват организиране на киноклубове и изграждане на мрежа помежду им, публикации на филмови анализи и критика, програми за неформално кинообразование и въвеждане на киното като учебен предмет в училище. Българското кино общество има специален интерес към организирането на киносъбития за деца и младежи и запознаването им с езика на киното.

Изграждането на мрежа от киноклубовете в различни градове в България ще обедини киноентусиасти от цялата страна и ще спомогне за организирането на събития, свързани с живота на кинообщностите в отделните градове, както и за дистрибуцията, превода и субтитрирането на значими европейски и световни филми.

Младежки дом става част от Българско кино общество и ще съдейства за излъчването на филми от целия свят, произведени през последните години. Детската програма ще включва филми със значими постижения от световната киноистория.

Всеки член на киноклуб от Българско кино общество получава:
- достъп до всички прожекции с дискусии за възрастни за сезон 2015/2016;
- достъп до всички прожекции със занимания за деца за сезон 2015/2016.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.9683 )


Време за изпълнение: 0.0659 сек., 0.0156 от тях за заявки.