Новина: Касуми Ишикава (Япония) и Ким Донгюн от Южна Корея извоюваха първите места в Международния шампионат по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open”
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Monday 24 August 2015 - 11:54:27


Ким, Касуми Ишикава (Япония) и Ким Донгюн от Южна Корея са финалистите  съответно при жените и мъжете в Международния турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” в Панагюрище, включен в календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).


Ишикава, При мъжете Ким Донгюн (41-ви в Световната ранглиста) поднесе една от изненадите в турнира, след като на полуфиналите отстрани сънародника си, 33-ия в света Ким Минсеок с 4-2 гейма. Във финалния сблъсък той надделя над Кента Мацудаира (Япония, на 35-то място в ранглистата) с 4-3 гейма.
При жените шампион очаквано стана Касуми Ишикава (5-та в Световната ранглиста) след като отстрани 9-та в ранглистата Фукухара Аи с 4-2 гейма.
Първото място в шампионата осигурява на победителите по 4500 долара от наградния фонд и по 100 точки за класиране в Световната ранглиста.
Купата и наградата на шампиона при мъжете бе връчена от проф. д-р Лъчезар Цоцорков, почетен председател на Организационния комитет на турнира и Председател на Надзорния съвет на  „Асарел-Медет“ АД – основен спонсор на международния шампионат. Шампионката при жените получи своя приз от кмета на Община Панагюрище г-н Никола Белишки, който е  и председател на Организационния комитет на турнира.
„Асарел-Медет ще продължи да подкрепя провеждането на този турнир и за следващата година“, каза проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изказа своите благодарности към съдийския екип, състезателите и публиката за успешното провеждане на състезанието.
„Това беше един много успешен турнир, надявам се да се видим отново на шампионат от подобно ниво в „Арена Асарел“, каза Вики Елефтериаде, управител на турнира, и отправи своите специални благодарности към доброволците за техния принос в осъщестявването на спортното събитие.
С церемонията по награждаването на шампионите при мъжете и жените приключи Международният турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, първият от подобен ранг, който се провежда в България. В състезанието с награден фонд от 35 000 долара взеха участие 90 състезатели от 20 държави, от които 14 тенисисти от Топ 50 на световната ранглиста. Участваха и 29 български тенисисти.
В Панагюрище най-силното представяне в досегашната си кариера регистрира българинът Кирил Попов, който достигна до четвъртфиналите на турнира, но отпадна от южнокорееца Ким Минсеок в оспорван мач с 1-4 гейма.
          Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.9500 )


Време за изпълнение: 0.1055 сек., 0.0270 от тях за заявки.