Новина: Водена от Цв. Цветанов делегация от кметове на ГЕРБ, в която участва и областният председател на партията Найден Шопов, се срещна с Жозеф Дол, Антонио Лопез, Юнкер и Кристалина Георгиева
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Friday 03 July 2015 - 16:45:13


БрюкселОбластният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов  посети Европарламента в Брюксел с делегация от кметове на ГЕРБ, водена от председателя на парламентарната група и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Визитата бе организирана от българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.
„Местната власт е най-важната за решаването на проблемите на хората. Ако ГЕРБ продължи да има силни кметове, партията ще бъде стабилна, България също ще бъде стабилна. Важно е българите да знаят че имате силни кметове, които имат контакти в Брюксел; че имате много добри представители в лицето на евродепутатите от ГЕРБ, които познават комисарите, и си говорят с Жан Клод Юнкер и с останалите важни хора в Европа“. Това заяви председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер по време на среща с представителите на местната валаст. Българската делегация разговаря и с председателя на ЕНП Жозеф Дол, както и с генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез.
 Българските представители бяха приети още  от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и се срещнаха със  заместник-председателя на Европейската комисия по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.
Жан-Клод Юнкер заяви, че ЕК иска да работи много отблизо с България и с българските общини и кметове, за да е близо до гражданите.
Зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева увери, че ще продължи да помага на България и на българските кметове с всичко, с което може, и че вратите на нейния кабинет са винаги отворени. Георгиева подчерта още, Брюкселче пред страната се откриват нови хоризонти с развитието на икономиката  и  че срещата на българската делегация с Жан-Клод Юнкер показва колко ценени са кметовете на ГЕРБ  в столицата на Европа. „Това правителство в този критичен за Европейския съюз момент може да бъде определено само с две думи: стабилност и предсказуемост“, заяви в края на срещата Кристалина Георгиева.
По време на срещите бяха обсъдени още критичната ситуация с Гърция, бежанския поток към България, и възможностите за кандидатстване по плана „Юнкер“.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.9240 )


Време за изпълнение: 0.0831 сек., 0.0127 от тях за заявки.