Новина: Премиера на стихосбирката „Сказание за единака“ на Радослав Коцев – Даро – на 24 април, в ХГ „Ст. Доспевски“
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Wednesday 22 April 2015 - 14:40:51


Радослав Коцев - Даро, Пазарджик, Премиера на стихосбирката "Сказание за единак" от пазарджишкия поет и художник Радослав Коцев – Даро, ще се състои в градската художествена галерия. Това е втора книга на автора, който живее и работи в Пловдив и чиито творби са номинирани в националния поетичен конкурс "Магията любов".Смятам, че най-естественото нещо е човек да започне да представя книгата си именно от града, в който е поел първата си глътка въздух, сподели авторът. „Особено ако този град е Пазарджик, в който пазарджиклия е титла. За съжаление, по една или друга причина, това не можа да се осъществи с дебютната ми книга "Изваяна от скреж любов", но може би е за добро, тъй като тя носеше и неизбежните слабости на всеки един дебют.“
Той определи сегашната си книга като "лаконична книга за словоохотливите неща вътре в нас - за онези неща, които предизвикват нощните ни безсъници, хвърлят ни в дълбините на размисъла и в крайна сметка са автентичните брегове, между които изтича реката на човешкото ни съществуване".
Великолепните илюстрации в текста са дело на самия автор, а на задната корица изказват своите мнения за поезията на Даро вече утвърдени писатели и поети като Живка Иванова, Радостина Ангелова, Кръстьо Раленков и преподавателката по американска култура от Пловдивския университет Милена Кацарска.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8732 )


Време за изпълнение: 0.1186 сек., 0.0267 от тях за заявки.