Новина: Двата мандолинни оркестъра - на една сцена, в памет на Елена Генова
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
Monday 06 April 2015 - 11:35:44


Мандолинен концерт, Пазарджик, Мандолинистите от двата мандолинни оркестъра на Пазарджик- Мандолинен оркестър „Маестро Георги Атанасов” и Мандолинна формация „Елена Генова”, ще изнесат концерт в памет на диригента Елена Генова.

Концертът „Всеки своя пътека си има...” ще се състои на 7 април 2015 г. /вторник/ от 18.30 ч. в зала „Маестро Георги Атанасов”. В програмата са включени пиеси от съвременни и класически автори. Оркестрите ще изпълнят и общи произведения, които посвещават на Елена Генова, превърнала се в емблема на мандолинната музика в Пазарджик.
Тази година се навършват 10 години от смъртта на Елена Генова - Димитрова. През 1979 г. тя възстанови дейността на мандолинния оркестър в Пазарджик, като от 10 декември, същата година, оркестърът започва да носи името на големия български композитор Маестро Георги Атанасов. Така 100-годишна традиция на мандолинното изкуство в  град Пазарджик е продължена и до днес, като най-голяма заслуга има худ. ръководител Елена Генова. Под нейно диригенство са изнесени  над 200 концерта, оркестърът печели награди в национални и международни фестивали. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8637 )


Време за изпълнение: 0.0478 сек., 0.0127 от тях за заявки.