Новина: Панайот Ляков представи книгата си "Кой уби СДС?"
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Wednesday 18 March 2015 - 15:01:26


Панайот Ляков - Кой уби СДС? Пазарджик"Да споменем с добро СДС, трагичното дете и най-скъпа жертва на българската демокрация!" С тези думи, сякаш произнесени по време на опелото за кончината на СДС, завършва новата книга на депутата от 38-то и 39-то Народно събрание Панайот Ляков "Кой уби СДС?". Книгата беше официално представена днес - в деня, когато преди 20 години Панайот Ляков е бил избран за председател на местната организация на СДС, която напуска през 2001 г. веднага след загубата на парламентарните избори.


"За почтените хора в СДС, които не се продадоха, не предадоха синята кауза, трябва да бъде написано, че не всички носят еднаква вина, макар че за убийството на СДС сме виновни всички ние, които сме били в СДС, защото не бяхме достатъчно смели, честни непоколебими и позволихме на сините, те имат много имена - дилъри, ибрикчии, комисионери и т.н., да дамгосат СДС като тотално корумпирана организация.
В книгата се опровергава тезата за успешната коалиция ОДС. Като един от главните виновници за убийството на СДС се сочи Христо Бисеров - главен секретар на СДС. "Вместо да работи за обновяването, модернизирането, реформирането на партията, той се занимаваше изключително с бизнес. Първият човек, който започна разлома и разцеплението на СДС е той (б.р. - Христо Бисеров), посочи Панайот Ляков. За втори виновник бе посочен Стефан Софиянски - отцепил се още 2000-та година и още тогава заговорил за връщането на царя.
В книгата има информация и за плана "Шипка" - идването на Симеон в България и разбиването на дясното политическо пространство.
"СДС загина, защото престана да бъде лидер и загуби чистата си положителна морална характеристика. Опитът на ДСБ да запази автентично дясното пространство и да бъде новият десен лидер не успя защото ДСБ не успя да стане партия на гражданите, тя остана затворена в един периметър - периметъра "Костов"".
Книгата завършва с реквием за СДС, където се отдава дължимото на хората, които извършиха смели реформи.
"За мен СДС е най-скъпата жертва на демокрацията и на прехода. Тази партия не трябваше да бъде пожертвана на никаква цена. Но така се случи, защото тази прослойка в СДС поиска СДС да бъде дилър, а не лидер", каза Панайот Ляков при представянето на книгата. В нея са публикувани и запазени от автора документи в подкрепа на изложените от него позиции. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8486 )


Време за изпълнение: 0.0883 сек., 0.0152 от тях за заявки.