Новина: Ямболският театър гостува в Пазарджик с "Щъркели на кръстопът"
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Tuesday 17 March 2015 - 12:04:09


Пазарджик Щъркел на кръстопътНа 31-ви март в Пазарджик гостуват "Щъркели на кръстопът" - един спектакъл на ДТ "Невена Коканова". Адаптацията и постановка по пиесата на Никола Русев "Писмата" са на  популярния актьор  и преподавател в НАТНФИЗ  проф. Атанас Атанасов.
След екранизацията на пиесата на Никола Русев във филма "Щурец в ухото" Атанас Атанасов поставя драматургичния текст за първи път на сцена, адаптирайки го с днешното време, но със същия наш роден българин в него.

 Пешо и Ефтим – двама приятели - бягат от родния дом, за да търсят щастието другаде. В очакване, на кръстопът, при тях се спират непознати хора, които им споделят  проблемите си.  Дали тези срещи ще им помогнат да решат накъде да поемат.... това е част от пиесата на Никола Русев. Кое провокира режисьора Атанас Атанасов да я постави  днес, за първи път на сцена, след силното й екранно пресъздаване във филма „Щурец в ухото”? Дали историята се повтаря, докога ще сме изправени на кръстопът и дали всичко, което си мислим, че е минало не ни връхлита отново и отново...Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8473 )


Време за изпълнение: 0.0913 сек., 0.0190 от тях за заявки.