Новина: Последно изявление на кмета Тодор Попов по убийството на Татяна Стоянова
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Tuesday 20 January 2015 - 12:49:23


Тодор ПоповРедовната си пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов започна с изявление във връзка с медийни публикации след убийството на шефа на неговия кабинет Татяна Стоянова. Публикуваме пълното изявление:
Искам да започна пресконференцията с един коментар и с това моите коментари по тази тема приключват. Моля всички, включително и националните медии, да не ме безпокоят повече по тая тема. Искрено се потресох от това, което прочетох и чух тази седмица. Не мислех, че в сърцата и душите на хората може да се е натрупала толкова омраза към някой и към нещо. Явно такива са хората. Искам просто да помоля да бъдем малко по-смирени и да внимаваме в коментарите си, когато става въпрос за паметта на един човек. В крайна сметка, убито е едно 30-годишно момиче и то, ако слуша и има възможност да чуе това, което се говори за него, ще се обърне два пъти в гроба.
Простотиите по мой адрес, аз съм свикнал с тях, те през последните 15 години не са спирали и на мен отдавна не ми пука. Но все пак да имат малко срам пред паметта на това момиче и да бъдат малко по-смирени. Да си помислят, ако те бяха на мястото на нейните родители, как биха се почувствали. Що се касае до моята скромна личност искам да кажа следното, дебело да го подчертая: нищо и никой, дебело подчертавам, нищо и никой не е в състояние да ме спре, мен и моя екип, да развиваме нашия град така, както неговите жители заслужават. В това число и такива изродски прояви на насилие. Силно се надявам и имам уверението от хора от най-висшите етажи на изпълнителната власт, че това разследване ще бъде доведено до успешен край. Най-малкото, защото тези изроди заслужават да получат някакво възмездие. На нас Татяна няма кой да ни я върне, но това е. Повече от мен няма да чуете никакъв коментар и с това темата Татяна Стоянова приключва! И всичко свързано с нея! Минавам към оперативната информация! Нейните функции са разпределени между екипа. Вашият човек от тук нататък е Ива Забуртова. Ще стиковаме нещата! Някакви сътресения големи няма да има.

По-късно, в отговор на въпрос какви пари има да връща общината, кметът допълни още по темата:
Не може в такъв момент да проявяваш такава агресия. Убито е едно дете. Татяна ми беше като дете, бе, хора. От 19-годишна с нея се познаваме и работим. Аз съм си сложил главата в торбата отдавна, като знам с какво се занимавам, какви са рисковете, не съм наивен човек, че всички ме обичат. Има и такива, които ме мразят и в червата. И то за какво?! Но това, което се случи, е необяснимо, честно ви казвам. Аз не съм си мислил, че такова чудо може да се случи в Пазарджик. Тук, в нашия град, последните 10 години и коли не крадяха, битова престъпност нямаше.

На въпрос има ли охрана Тодор Попов отговори:
Нямам никаква охрана. Стига да се спекулира с това. Ако някой иска да трепе някой, кой ще го спаси. Аз пътувам много, спя на различни места и там ще помисля, за собствено успокоение нещо да предприема. Не смятам да ползвам лична охрана. Освен това не съм давал поводи, не съм се чувствал застрашен. Дано! Имам уверението, че това ще се разкрие и дано не се окаже някакъв гаден битовизъм, ще е още по-жалко. Не знам какво да кажа. Аз съм настоявал в тези разговори разследването да бъде доведено докрай, защото на мен ще ми се наложи цял живот да живея с угризението, че аз имам косвена вина за това, което се случи на това момиче. Тегава история, много. Но аз нямам право да бъда извън форма повече от два дни. За целия екип това е огромен шок. Нямам идея каква причина трябва да имаш да убиеш така. Край! Приключваме я тази тема! Няма незаменими хора, има неповторими! Това е положението! Животът продължава! И искам да ви помоля и вас да сме малко по-спокойни.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8154 )


Време за изпълнение: 0.0824 сек., 0.0133 от тях за заявки.