Новина: Десислава Костадинова: Днес почитаме не само онези, пожертвали живота си за освобождението на Пещера, а всички, дали живота си, за да я има България днес
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Monday 19 January 2015 - 12:05:22


ПещераДнес Пещера отбелязва 137 години от Освобождението си. За първи път тържествената церемония бе открита с пушечен салют. На паметника на капитан Николай Сафонов  бяха положени много цветя от преставители на местната власт и граждани. Пред мемориала на командира на Осма рота от 123 Козловски полк венец поднесе и народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова.


„Днешният ден е още един повод да стъпим здраво върху историята. Там са нашите неоспорими поводи да вярваме, че от всеки труден момент има изход. Винаги се вълнувам, когато идвам на този паметник.Капитан Сафонов е изминал хиляди километри със своята рота, за да помогне на предците ни в борбата за свобода и умира тук. Но днес почитаме не само онези, пожертвали живота си за освобождението на Пещера, а всички дали живота си, за да я има България днес. А сред тях има много хора от родния ми град, което ме прави горда с историята му”, сподели  Костадинова.
Заедно с нея почит отдадоха и членове на общинската организация на ГЕРБ в Пещера.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8149 )


Време за изпълнение: 0.0875 сек., 0.0135 от тях за заявки.