Новина: Янаки Стоилов ще води листата на БСП в Пазарджик, само трима са водачите нови лица
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Saturday 16 August 2014 - 21:19:30


Янаки СтоиловБез изненада по отношение на предварителната информация е водачът в Пазарджик на листата на БСП за парламентарните избори през октомври 2014 г. Името на Янаки Стоилов се споменава от повече от десетина дни в обществените среди. ВОдачите на листи бяха определени от Изпълнителното бюро и по-рано днес бяха гласувани на закрито заседание на Нъционалния съвет на БСП.
Янаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 година във Велико Търново. Завършил е право в Софийския университет, където в момента преподава, доцент е по Теория на правото и Политология. Води лекции по обща теория на правото и в Пловдивския университет. Доктор по право. Основният му теоретичен труд е "Държавната власт". Янаки Стоилов е един от авторите на новата Конституция на Република България, бил е депутат в 6 Народния събрания до момента.


Снимка: Фейсбук
Въпреки заявките на ръководството на БСП за промяна и обновление, само трима от водачите ще се борят за първи път за място в парламента. Това са ректорът на Русенския университет и общински съветник от БСП в града проф. Христо Белоев, бившият зам.-министър на екологията Чавдар Георгиев в Хасково и бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Орешарски", бивш зам.-кмет на Пловдив и бивш шеф на НАП там Георги Търновалийски. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.7371 )


Време за изпълнение: 0.0420 сек., 0.0081 от тях за заявки.