Новина: С 20% по-малко са парите за изследвания и за специалисти в Пазарджик за третото тримесечие
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
Thursday 03 July 2014 - 16:59:29


Васил ПоповПрез третото тримесечие на годината с над 20% по-малко са парите в област Пазарджик за изследвания и за направления за лекари специалисти или при нормална заболеваемост средствата ще стигнат до към 17-то число на месеца. Това заяви на пресконференция председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик д-р Васил Попов.Той изказа възмущението и несъгласието си със казаното вчера в Пазарджик от финансовия министър Петър Чобанов, че приходите от здравни вноски ще са достатъчни да покрият дефицита на Здравната каса и добави също, че тенденцията за намаляване на средствата е от миналата година.
„Като цяло парите, отпускани за отделните области са повече, но на местно ниво ние получаваме по-малко в сравнение със същите месеци на 2011 и 2012 година”, добави д-р Попов.
На пресконференцията той съобщи, че ако до 30 юли не е факт на актуализацията на бюджета на Здравната каса, от 1 септември лекарите ще започнат протестни действия. Над 300 милиона лева е недостигът на средства в Здравната каса и рискът да бъдат връщани болни или да затворят болници е реален, посочи председателят на колегията на Българския лекарски съюз в Пазарджик. Здравната каса се оказва ощетена и от факта, че държавните служители се осигуряват на 50% от възнагражденията си, което се равнява на около 180 милиона лева неполучени приходи за здравната система. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.7188 )


Време за изпълнение: 0.0919 сек., 0.0164 от тях за заявки.