Новина: ОСК „Асарел” е новият член на Висшата лига по тенис на маса
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Tuesday 24 June 2014 - 17:26:17


АсарелМъжкият отбор по тенис на маса на ОСК „Асарел” е новият член на Висшата лига. Това право бе завоювано на бараж срещу отбора на „Враца”, който се игра днес в панагюрската зала „Орчо Войвода”. В крайно оспорван двубой асарелци победиха с 4:2 и подпечатаха билета си за елитната дивизия.


АсарелС най-сериозен принос за класирането е френският тенисист Ерик Дюран, който спечели с по 3:1 първия и последния двубой в баража – срещу топ играча на врачани  Калоян Зашев и втората ракета Петър Караджов. Другите два успеха бяха на Явор Андреев срещу Мартин Търновалийски и на Цветан Цонев над Петър Караджов. Тимът на Враца спечели „двойките” като в този сблъсък дуетът Зашев – Караджов се наложи над Дюран – Попниколов. Победа над Явор Андреев записа Калоян Зашев. Тимът на ОСК „Асарел” достигна до баража след като през този сезон спечели първенството в „А група – Юг.
След победата в баража мениджърът Иван Александров заяви, че е изключително благодарен на играчите, както и на „Асарел-Медет” АД за подкрепата. Той гарантира, че през предстоящия сезон отборът ще остави трайна следа в елитния мъжки тенис на маса, а фаворитите ще се съобразяват с новака от Панагюрище.

На снимките: 1. Отборът на ОСК "Асарел", 2. Мениджърът Иван Александров и френският топ тенисист Ерик Дюран




Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.7148 )


Време за изпълнение: 0.0627 сек., 0.0164 от тях за заявки.