Новина: Утре младежи черевенокръстци отново ще боядисват яйца в Градската градина
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Wednesday 16 April 2014 - 13:36:32


ПазарджикНа 17.04.2014г., от 10:00 часа доброволците от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик, по повод големия християнски празник – Великден, ще боядисват яйца в Градската градина, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик, партньори и дарители, както и минаващи граждани и гости на града.


  Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества в селата: Черногорово,  Щърково, Величково, Дебращица, Звъничево, Мокрище, Мало Конаре, като най-голямо бе дарението на фирма  „МЕТМА” ООД – 360 броя яйца, 360 броя боя за яйца и 100 броя стикери за яйца и великденска украса.  В помощ на благотворителната великденска акция, ЦДГ “Пролет” и ОДЗ „Юри Гагарин”, ще сварят и боядисат част от дарените яйца. Общият брой на събраните яйца е 1039.     Фирмите - ЕТ „2М – Нонов и синове” ООД – Пазарджик /60 бр./, „МИО” ЕООД /55 бр/, Баничарница „ХРАНКО” гр. Пазарджик  /30 бр./,  ЕТ„КАЙ– Н. Стоилов” /60 бр./, дариха общо 205 броя козунаци за празника. Сладкарски изделия дари фирма „Данели” ООД – 10 кг.  
    Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се. Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” гр. Пазарджик, Дом за стари хора с. Главиница, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата с.Алеко Константиново към ОС на БЧК Пазарджик, сираци и нуждаещи се  наши съграждани.             На 17.04.2014г. от 11:30 часа, малчуганите от ЦДГ „Пролет” ще изнесат кратка програма на възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик.


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.6755 )


Време за изпълнение: 0.1174 сек., 0.0186 от тях за заявки.