Новина: Цените на билетите за бързите влакове със задължителна резервация скачат от утре с 8%
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
Friday 28 February 2014 - 13:32:08


 „Холдинг Български държавни железници” ЕАД увеличава цените за пътуване с бърз влак със задължителна резервация от утре - 1 март. Средното увеличение на цените на билетите за тази по-висока категория влакове e в размер на 8%, уточняват от холдинга.Промените в цените за пътуване с тези влакове са в резултат на увеличените капиталови разходи на националния железопътен превозвач за тази категория влакове, извършени с цел подобряване качеството на предлаганата от тях услуга, както и на отчетеното увеличение на разходите по определени икономически групи, е обяснението на БДЖ за новите по-високи цени.

Без изменение остават цените за пътуване с пътническите и бързите влакове. Непроменени остават и цените за ползване на седящи (0.50 лв.) и спални места (2 класа – 10.00 лв., 1 класа – 12.00 лв. и бизнес класа – 18.00 лв.)

„Холдинг БДЖ” ЕАД запазва без промяна цените на абонаментните и железопътните карти, които дават право на различни видове намаления, както и всички видове търговски оферти, даващи право на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи и др.

Съща от  утре (1-и март) „Холдинг БДЖ” ЕАД ще предоставя намаление при пътуване с влак за притежателите на карти „ISIC”. Чрез карта „ISIC”, валидирана с холограмен стикер на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, учащите на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) ще имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

Националният железопътен превозвач предлага и допълнителни преференции за всички ученици и студенти, които притежават карта „ISIC”. Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

***

„ISIC” е международна студентска и ученическа карта, която се издава на ученици над 12 години, както и на студенти редовно обучение, докторанти, специализанти, стажанти и редовни аспиранти, ненавършили 26 години. Картите „ISIC” служат като идентификационен документ, доказващ че притежателят им е ученик или студент редовно обучение.
Подробна информация за картите „ISIC” може да намерите на интернет страницата – www.isic.bg
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.6492 )


Време за изпълнение: 0.0530 сек., 0.0079 от тях за заявки.