Новина: Младежите от ГЕРБ-Пазарджик обявиха дарение за читалището в с. Звъничево
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Monday 27 January 2014 - 13:55:33


Пазарджик МГЕРБНа първата си самостоятелна пресконференция ръководството на МГЕРБ- Пазарджик представи инициативата, по която работят през последните дни “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. Кампанията е първа в рамките на платформата "Доброволчеството - доброто в нас", реализираща се под патронажа на евродепутат Моника Панайотова, поясни общинският ръководител на младите гербери Стоян Станков. Те са събрали 82 книги, сред които много произведения от българската и световна класика. 


Дарението е предназначено за читалище "Звезда 1927" в с. Звъничево и ще бъде предадено довечера в 18 часа. Подобно вече е дарено на читалището в с. Ивайло.Младежите са решени да превърнат в традиция събирането на книги за читалищата в района, като знапред ще се стремят да събират и материали на електронни носители - плочи, касети, дискове.

"Хората са готови да даряват само трябва да и се даде шанс и идея за това", сподели Надежда Терзиева впечатленията си от акцията и срещите с хората, предоставили книги от личните си библиотеки. В пресконференцията участва и организационният секретар на МГЕРБ - Пазарджик Николай Ангелов.

Младежите изчакват да се стопли времето, за да продължат с добротворчеството си, насочено към почистване и  облагородяване на градинки и зелени площи в областния център. Те с нескрита гордост припомниха акцията си от миналата година, когато почистиха градинката до Гимназията по икономика.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.6239 )


Време за изпълнение: 0.0876 сек., 0.0146 от тях за заявки.