Новина: При паралелни акции в заведения на територията на няколко общини са хванати десетина непълнолетни след 22.00 часа
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Monday 20 January 2014 - 13:05:04


 Полицейската акция е проведена в петък вечер от екипи на полицейските управления в Пещера и Велинград, като в проверките са взели участие инспектори от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и местния отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане”- Пазарджик. 


На територията на общините Пещера, Брацигово и Батак са проверени питейни и увеселителни заведения, интернет зали и компютърни клубове. В питейно заведение в Пещера са били открити трима непълнолетни тийнейджъри без придружител.
Аналогични паралелни действия са протекли и на територията, обслужвана от РУП-Велинград. Извършени са инспекции на питейни заведения в Костандово, Ракитово и Велинград. В кафе-аперитив, намиращ се курортния град униформените установили наличието на седем непълнолетни без придружител след 22.00ч.
Всичките деца са били отведени в полицейските управления в Пещера и Велинград. След проведени беседи с органите на реда и инспектори „Детска педагогическа стая” децата са предадени на родителите си. От своя страна родителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за закрила на детето.
Акции от подобен род ще продължават активно и занапред на територията на цялата област, уверяват от Областната дирекция на полициата в Пазарджик.   Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.6197 )


Време за изпълнение: 0.0821 сек., 0.0147 от тях за заявки.