Новина: Black Friday – най-желаният ден за пазаруване в света, най-после и в България
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
Friday 29 November 2013 - 08:39:49

Отстъпки до 70% за своите потребители ще предложи най-големият онлайн ритейлър в региона - MAG.bg

Сутринта в петък, 29 ноември, eMAG.bg ще доведе за първи път в България Black Friday - познатия в цял свят ден с най-големи отстъпки през годината, като цените на 100 000 продукта в сайта ще се намалени с до 70%. Цените на лаптопите например ще започват от 359.99 лева, а смартфоните ще са с 50% отстъпка. Таблети ще се предлагат за 49 лева, а нов фотоапарат ще може да се купи с 45% по-евтино. На сайта ще могат да се купят и


телевизори с отстъпка от 35%, а цените на малките кухненски уреди ще започват от 9.99 лева. Големите намаления ще бъдат в сила до полунощ в петък и ще бъдат доставени безплатно.      

“Всички в eMAG сме развълнувани да посрещнем с добре дошли посетителите на първия Блек Фрайдей в България. Съветваме потребителите да посетят онлайн eMAG.bg сега и да се запознаят с нашия Наръчник за Black Friday, за да сa подготвени да закупят желаните продукти възможно най-бързо. Всичко, което трябва да направят, е да имат създаден акаунт, да влязат в него и да очакват у дома старта на кампанията. Утре рано сутринта ще изпратим бюлетин с намалените продукти, няколко часа преди старта на намаленията. Ето защо съветваме потребителите да видят нашите предложения за Блек Фрайдей предварителнио, за да имат време да изберат желаните продукти.”, споделя Огнян Лахчев, маркетинг мениджър на eMAG.bg

Бумът в онлайн продажбите в света се очаква веднага след Деня на благодарността, като броят на купувачите нараства стремглаво и през 2012 възлиза на 225 милиона само в САЩ, а изхарчената сума само в този ден надвишава 59 милиарда долара. Тази година очакванията са продажбите да се повишат с 3.1%. Според асоциацията за потребителска електроника един на всеки трима американци задължително поръчва на Black Friday, като 57% от тях намират пазаруването в този ден за забавно. 42% от потребителите в САЩ признават, че пазаруването точно в този ден им харесва повече от който и да е било друг ден. Повече от половината потребители предпочитат да купуват онлайн, за да избегнат претъпканите с хора магазини, дългите опашки и да се възползват от големите намаления онлайн.  

„Убедени сме, че българските интернет купувачи ще заобичат Блек Фрайдей, както това вече стана в Америка. Не пропускайте първия Блек Фрайдей в България утре само на eMAG.bg, и не забравяйте –пазаруването онлайн винаги ще бъде по-лесно.“, споделя Доротея Славова, Мениджър корпоративни комуникации.
За да бъде успешно пазаруването в Black Friday, eкспертите препоръчват да си седим вкъщи  и да пазаруваме онлайн. Така потребителите са по-фокусирани, успеваемостта да си купиш точно това, което търсиш, е с 21% по-голяма според проучване на IBM. Мобилното пазаруване сещо е гаранция за успех, акто то става все по-масово и през 2012 се е покачило с 16%. През 2012 вече ¼ от потребителите са използвали мобилни устройства, за да пазаруват на Black Friday. 
eMAG.bg, най-големият магазин за онлайн търговия на дребно в Централна и Източна Европа, успя да завоюва пазарен дял от 50% на родния технологичен онлайн пазар година след стъпването си в България. За същия период онлайн търговията на IT и електроника в страната е нарастнала с 86% в сравнение с 2012, което потвърждава, че дейността на eMAG в България допринася за развитието на родната онлайн търговия като цяло.    

За eMAG
eMAG e oнлайн магазин за търговия на дребно, създаден преди 12 години и с оборот от 165 милиона евро през 2012 в Румъния и България, което го превръща в най-голямата платформа за онлайн пазаруване в Централна Източна Европа. Портфолиото на eMAG включва разнообразие от продукти – от таблети, фотоапарати и телевизионни приемници до кухненски уреди и електрически инструменти, като наброява над 120 бранда, предлагайки и най-високото качество на обслужване на българския пазар. През 2012г. международната група от компании Naspers придоби 70% от eMAG чрез Allegro group.  Към края на март 2013г. Naspers Group отчете приход от 3.7 милиарда евро за финансовата година, което е покачване с 27% на годишна база.     

За Allegro Group
Allegro Group е основана през 1999 и непрекъснато разширява своите операции в Централна и Източна Европа. Компанията се стреми да предоставя на своите клиенти най-доброто преживяване при онлайн пазаруване. Allegro Group развива множество уеб продукти и услуги в 15 държави в Централна и Източна Европа с фокус върху: посреднически сайтове, сайтове за търговия на дребно, платформи за разплащане, сайтове за безплатни обяви и генериране на лийдове. Allegro Group е част от Naspers Group (www.naspers.com), група от електронни медии в различни сфери, която работи в развиващите се пазари (в това число Южна Африка и субсахарска Африка, Централна и Източна Европа, Русия, Китай, Индия и Латинска Америка). Основните насоки, в които се развива компанията са: интернет платформи, платени телевизионни услуги и печатни медии. Allegro Group, водещата в България компания за електронна търговия, притежава най-популярните сайтове за онлайн пазаруване prodavalnik.com и pazaruvaj.com.


Мая Иванова
Account Manager
V+O COMMUNICATION


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.5932 )


Време за изпълнение: 0.0773 сек., 0.0189 от тях за заявки.