Новина: И „Мадам Бътерфлай” пристига предколедно в Пазарджик
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Thursday 28 November 2013 - 14:23:06


Пазарджик От Пловдивската опера съобщават за предстоящо гостуване в Пазарджик със зрелищния спектакъл „Мадам Бътерфлай”. Представлението ще е на 10 декември на сцената на ДКТ "К. Величков". Билети на цени от 6 лева се продават на касата на театъра.


 „Голямата Мечта изисква свободата да я избереш и да оставиш Тя да те трансформира. А това, става само в  преследването й, т.е в ДЕЙСТВИЕТО  да я осъществиш и във ВЯРАТА, че ще промени живота ти”, споделя режисьорът Нина Найденова.
Новата продукция на „Мадам Бътерфлай” се отличава с изключително красива сценография, пищни костюми и съвременни визуални средства.  Диригент е маестро Диан Чобанов, а ролите се изпълняват от Таня Иванова (гост), Ивайло Михайлов, Елена Чавдарова-Иса, Михаил Пулиев, Димо Георгиев (гост), Евгений Арабаджиев (гост) и др. 
 Музиката на Пучини разказва историята на младата гейша Чо Чо Сан, която се отказва от религията и напуска рода си, за да се ожени за американския лейтенант от морския флот Пинкертон.  Копнежът за промяна се провокира от един кинематографичен апарат, на който тя вижда кадри от Америка, филм на Чарли Чаплин, кадри на актриси, на красиви жени, влюбени двойки и деца…

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.5928 )


Време за изпълнение: 0.0819 сек., 0.0146 от тях за заявки.