Новина: Пет денонощия излежа дорковец, набил кръчмар с братовчед си, а след това с брат си изпотрошил прозорците
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Thursday 31 October 2013 - 15:30:12


Пиян 28-годишен мъж, роден във Велинград, но живеещ в Дорково, нанесъл побой на собственика   на питейното заведение „Версаче" в една от махалите на селото. Заведението е на първия етаж на къщата, в която живеят работещите съпрузи Караилиеви.


На 18 октомври побойникът влязъл в кръчмата с братовчед си. Имало и други посетители, които играели на електронни игри. Барманът ги поканил на маса и  ги почерпил с ракия и подхванали разговор. Но в един момент гостът си спомнил, че е бил изгонен от заведението при откриването му и се скарал със собственика. След това му нанесъл  удари с юмрук по лицето и му разбил устата, а братовчед му държал ръцете на жертвата през това време, извити зад гърба. Клиентите на заведението се изплашили  и излезли навън. От горните етажи на къщата слязла жената и видяла как бият мъжът й. Виждайки я, двамата побойници си тръгнали, но пътьом изпотрошили вещи в заведението.
Няколко минути по-късно обаче побойникът  намерил брат си, качил го в автомобила си, върнал се и започнал да замеря заведението с камъни, като изпотрошил прозорците.
На мястото пристигнали екипи на РУП-Велинград, които задържали побойника. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. В свое заседание още на другия ден Районният съд в курорта признал И.И. за виновен и му наложил санкция – арест в РУП-Велинград за срок от пет денонощия. Той обжалва присъдата, с мотива, че не може да лежи в ареста, тъй като кракът му е чупен и го боли. Но магистратите от Окръжен съд Пазарджик не му "съчувствали", тъй като от медицинското става ясно, че  кракът  бил счупен  преди 9,5 месеца и това никак не попречило да набие Караилиев и да изпотроши кафе-аперитив "Версаче".
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.5744 )


Време за изпълнение: 0.0849 сек., 0.0140 от тях за заявки.