Новина: Пак тръгва приватизация на Абаджиевата къща
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 25 October 2013 - 18:43:52


Пазарджик Абаджиевата къщаОткриване на процедура по реда на Закона за приватизацията на общински нежилищен имот на ул. ”Хан Крум” №1, ведно с двуетажна сграда, ще обсъди Общинският съвет на предстоящото си заседание идния четвъртък. Предложението е на кмета на Пазарджик Тодор Попов.


Така многогодишната сага с Абаджиевата къща продължава отново. Проследяването й е задача с повишена трудност и за дълго помнещите юридически, съдебни и други казуси.
За последно под угрозата да бъде наложена глоба на председателя на ОбС Хари Харалампиев от държавен съдебен изпълнител се стигна до сформиране на петчленна комисия  под председателството на съветника Тодор Тодоров, която да каже как ще продължи приватизационния процес. Срокът и бе удължен в края на миналата година.
Междувременно Административният съд се отказа да строи собствена сграда върху съседния имот с преотстъпено право на строеж заради съдебните спорове и в края на януари му бе отреден друг терен - паркинга до бившата автогара  на ул.”Цар Асен”.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.5706 )


Време за изпълнение: 0.0858 сек., 0.0261 от тях за заявки.