Новина: За последните 10 дена в базата на МВР в Стрелча са настанени 101 бежанци
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 21 October 2013 - 14:26:13


Стрелча бежанциВ почивната станция на МВР в гр. Стрелча за 10 дни са настанени 101 сирийски бежанци, съобщиха от местната администрация. Първите 20 човека са пристигнали  в ранните часове на 12 октомври.


Приети са след разговор на кмета на общината Иван Евстатиев със заместник- министъра на вътрешните работи Васил Маринов. Престоят е временен, като е спазена уговорката да бъдат настанени само семейства с деца. В неделя бежанците са изведени от базата на МВР и са изпратени в Бусманци и Любимец.
В станцията на вътрешното министерство първите бежанци са настанени на 15 септември.  Евстатиев тогава е реагирал, че Стрелча е курорт от национално значение от 1969 г., а съществува европейска директива, която ограничава заселването на бежанци до обекти с национално значение.
Това е и мотивът, който е изтъкнал кметът на Стрелча  по време на срещата с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и премиера Пламен Орешарски. Тогава бежанците са били 121, а престоят им в Стрелча - 5-дневен. След това те са транспортирани в базата на МВР в столичния кв. "Враждебна". Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.5671 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0156 от тях за заявки.