Новина: Очаква се ремонтът на пазарджишката гара най-после да започне идния месец /видео/
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 26 August 2013 - 14:08:57

В момента вървят доста строителни работи по изпълнение на програмата ни, която е за сегашния програмен период, а също така има много проекти, които искаме да завършим до края на годината, за да бъдат готови за следващия програмен период, затова общо от логистична гледна точка и от състоянието на инфраструктурата в момента искам сам да се убедя, заедно с моите колеги и да намерим най-важните места, където трябва да се вложат средства, за да бъде доведена инфраструктурата в такъв вид, че да може да обслужва по съвременен начин всички наши клиенти  - и за товарни превози, и пътнически. Така министърът на транспорта Даниел Папазов обясни целта на  предприетата от него тридневна обиколка на ж.п.-инфраструктурата в страната. 


Тази сутрин министър Папазов, съпроводен от заместника си Петър Киров, посети пазарджишката гара.
Искам да се уверя на място, тъй като колегите ме запознаха, че това  е една от гарите, която е в най-тежко състояние. Предвижда се, да се извърши цялостна рехабилитация на сградата, каза транспортният министър.
Той увери, че до десетина дни ще бъде подписан договорът с фирмата изпълнител, а закъснението се дължало на обжалване от страна на участник в конкурса.
Обещанието за ремонт на гарата датира отпреди 8 години, когато зам.-министър на транспорта бе Георги Петърнейчев. По-късно реновацията на сградата бе включена в общ проект за обновяването на гарите София, Пазарджик и Бургас, като частта за пазарджишката възлиза на 3,5 млн. лева.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.5320 )


Време за изпълнение: 0.0919 сек., 0.0178 от тях за заявки.