Новина: РИОСВ отчита добра организация за управление на отпадъците в общините с кметове от ГЕРБ
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
Monday 10 June 2013 - 17:06:59


   Кметовете на Ракитово и Панагюрище са създали добра организация за управление на битовите отпадъци. Заключението е на  РИОСВ-Пазарджик след проверки на инспекцията през април и май.


   На общинското депо в Ракитово не са констатирани нарушения по приемане и обезвреждане на неопасните отпадъци. Дадено при предишна проверка предписание за приемане на отпадъци, съответстващи на класа на депото, се изпълнява.         
   На общинското депо в Панагюрище не е констатирано замърсяване с леки фракции на терени, съседни на депото. Дадените условия в разрешението за дейности с отпадъци  се изпълняват. Не са констатирани нарушения по приемане и обезвреждане на неопасните отпадъци.
От екоинспекцията  отбелязват, че депото за битови отпадъци в с. Юндола, община Велинград е с преустановена експлоатация, но извършените дейности по закриването му през 2012 год. не бяха в обем и качество, удовлетворяващи изискванията. Проверка на РИОСВ-Пазарджик през май констатира, че дейностите по закриване са приключили. Резултатите по възстановяване на терените са добри и може да се издаде решение за закриване.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.4948 )


Време за изпълнение: 0.0885 сек., 0.0160 от тях за заявки.