Новина: Дарители подкрепиха проекта „Заедно сме” на училищното настоятелство на ОУ "К. Величков" - с. Паталеница
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Monday 20 May 2013 - 11:55:47


ученици от Паталеница, участващи в проектаПроектът „Заедно сме” на училищно настоятелство  „Св. Пантелеймон”, с. Паталеница набра 1700 лв. в четвъртия Дарителски кръг „Развитие” на Фондация „Работилница за граждански инициативи” в София. Това е най-голямата сума в този кръг, която събра още един проект. Първите дарения направиха: Георги Гечев, Митническа агенция "Руми - Румяна Янчева", земеделска кооперация "Съгласие", с. Паталеница, "и Кънект ООД" и ЕГ „Маргарита Комерс – Маргарита Величкова”. В София първи направи дарение Дамски Лайънс клуб "Тракия". След това и други дарители подкрепиха проекта, съобщи Никола Колев, директор на училището.
Общо 5 550 лв. набра четвъртия Дарителски кръг „Развитие“ на  Фондация „Работилница за граждански инициативи” в София в подкрепа на четири проекта в областта на културата и образованието.

Ние искрено вярваме, че общите усилия и постоянната работа ще помогнат за по-лесната и трайна адаптация и реализация на децата със специални образователни потребности. В тази връзка проектът „Заедно сме” показва оригинален и изключително ефективен подход за интеграция на тези деца, чрез средствата на театралната игра, заяви Никола Колев.

До декември, тази година ще се подготви театрален спектакъл с участието  на деца със специални образователни  потребности (СОП) и техни съученици  от ОУ „К. Величков”, в село Паталеница, съвместно с възпитани от „Вяра, Надежда и Любов”, град Пазарджик. Най-важният резултат от проекта е увереността, че всички са равностойни участници в училищния живот и заедно могат да развиват таланта и уменията си.

Дарителски кръг „Развитие”, създаден от ФРГИ през май 2012 г., е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.4814 )


Време за изпълнение: 0.0627 сек., 0.0098 от тях за заявки.