Новина: Последна лекция на Народния университет за психично здраве
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
Friday 21 October 2011 - 09:57:59


Днес ще се проведе последната лекция от Народния университет за психично здраве. Инициативата е  на Сдружение „Човеколюбие” и е част от дейностите по проект „Живот в общността”, в рамките на който бе изградено защитено жилище за хора с психични проблеми в Пазарджик.


Народният университет  за психично здраве е отворен за посещения от всеки, който желае да се запознае с характерните особености на психичните болести, да научи как може да се предпази от проблеми с психиката, да разбере какво е правилното отношение към хората с психиатрични диагнози. "Целта ни бе да направим обществеността на Пазарджик съпричастна към проблемите на хората с психични разстройства и по този начин да направим малка крачка в преодоляването на стигмата към тях”, обясни Любка Атанасова, сътрудник  по проекта.
Шестата, последна лекция от курса, е днес от 11 до 13 ч. в Пленарна зала на Община Пазарджик. Темата е: „Психично-здравни политики – европейска перспектива”, а лектор ще бъде доц. д-р Васка Станчева-Попкостадинова, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград.  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.473 )


Време за изпълнение: 0.0890 сек., 0.0145 от тях за заявки.