Новина: Тодор Георгиев: ГЕРБ ще отстоява честния вот
(Категория: Избори 2011)
Публикувано от pamedia
Wednesday 19 October 2011 - 23:02:28


tggerb1910113.jpgКандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пазарджик Тодор Георгиев покани тази вечер пазарджиклии на моноспектакъл на Георги Мамалев в Драматично-куклен театър "Константин Величков". В обръщение към избирателите Тодор Георгиев заяви от сцената, че негови познати не престават да го питат защо се е кандидатирал. "На 


първо място, защото съм кореняк пазарджиклия и като такъв искам семейството ми, децата ми, внучката ми да живеят в един европейски град, да живеят в една действителност, която да радва колкото се може повече хора", заяви Тодор Георгиев.
Той посочи, че е израсъл тук, в Пазарджик е завършил средното си образование и се е реализирал професионално.
По време на предизборните срещи е установил, че много от пазарджишките села са забравени сякаш не само от кмета, но и от Бога - "има села, до които автобусът не може да стигне до центъра, където не е направен и лев инвестиции". Тодор Георгиев се ангажира да спазва принципа на равнопоставеност между селата и града по отношение на инвестициите.
"Нужно е разумно изразходване на общински средства. В момента общинската хазна tggerb1910112.jpgима дълг повече от 30 милиона лева - това е огромно задължение, което тежи и ще тежи на всеки от нас. Има изключително много примери за неразумно изразходване на средства през последния мандат, в това число и прочутата пейка на Гинес, която щеше да се плаща от бизнеса, пък после беше платена от нашите джобове - 265 хиляди лева. Този стил на управление, този модел на управление, в който един човек през цялото време си позволяваше да налага всяко свое решение е другото нещо, което ме предизвика да се кандидатирам за кмет. Освен това нямаше проведен нито един конкурс, не беше дадено нито веднъж правото на гражданите да избират кое как да се случи.
Всичко беше налагано без кметът да се съобразява с общественото мнение. През целия четиригодишен мандат се неглижираше и ролята на общинските съветници, които бяха заставени да гласуват в интерес на решенията на кмета.
Извършени бяха безпрецедентни продажби. Такава продажба беше планирана и за части от сградата на театъра. Време е да разберем, че гражданското общество определя дневния ред, а не политиците. Време е община Пазарджик да започне да се управлява не само от професионалисти, но и от честни хора", заяви в обръщението си Тодор Георгиев.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пазарджик пое ангажимент да отстоява написаното на предизборните агитационни материали, че купуването и продаването на гласове е престъпление и че ГЕРБ няма да предложи облаги на никого за гласа му и ще държи на честния вот. "Нашето разбиране е, че купуването на гласове е крайно обидно както за хората, които дават пари за това, така и за хората, които вземат. За всички нас е ясно, че купуването на гласове става с пари от комисионни, това са крадените пари. Ние ще отстояваме честността на вота. Начинът да накажем тези, които дават пари е в деня на вота, когато трябва да гласуваме по съвест". Той призова отзовалите се на поканата му за спектакъла на Мамалев да гласуват с №2 във всички бюлетини - за местни и за президентски избори.
В подкрепа на Тодор Георгиев се обяви и директорът на театъра Владлен Александров, който е режисьор на моноспектакъла на Георги Мамалев, представен пред пазарджишката публика тази вечер. С подкрепата на ГЕРБ по време на предизборната кампания бяха показани няколко спектакъла в пазарджишките села. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.463 )


Време за изпълнение: 0.0599 сек., 0.0097 от тях за заявки.