Новина: Бойко Борисов и Цветан Цветанов откриха предизборната кампания на ГЕРБ в Пазарджик /видео/
(Категория: Избори 2013)
Публикувано от pamedia
Saturday 13 April 2013 - 21:25:25


"Гражданите на Пазарджик посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, скандирайки името му по целия път до сцената на площад "Константин Величков". Сред посрещачите на досегашния премиер беше и кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той придружи Бойко Борисов и председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов от общината до площад "Константин Величков". Много граждани пожелаха лично да стиснат ръката на Бойко Борисов, заявявайки, че му вярват и отново ще му гласуват доверие.gerb130413_2.jpgПръв на сцената се качи водачът на листата на ГЕРБ и досегашен областен управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов. Той припомни, че по време на мандата на ГЕРБ е реновирана централната градска част на Пазарджик, направен е основен ремонт на улиците, изградени са много детски площадки, финансирани са проекти за енергийна ефективност в училищата в Пазарджик, Панагюрище и Пещера, направен е основен ремонт на пътя Батак-Доспат. Д-р Дончо Баксанов пое ангажимент за започване на ремонта на Централната ж.п. гара в Пазарджик и на строителството на Западния околовръстен път.

"Допуснахме и слабости, но доказахме, че сме отговорни. Имаме какво да дадем на България, защото сме честни и отговорни. Ще работим за повече работни места в икономиката, за по-висок стандарт на всички българи, за повече сигурност и справедливост. Аз и моите колеги искаме вашия глас, за да се сбъдне мечтата ни за една силна, стабилна и преуспяваща България. Знаем, че няма да е лесно, но имаме волята да довършим започнатото", заяви д-р Баксанов. Той представи и останалите 17 в листата на ГЕРБ и подчерта, че всички те са хора от региона.

Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов благодари от трибуната на всички, които ще подкрепят партията и благодарение на които на 12 май ГЕРБ ще е първа политическа сила.

Цветан Цветанов връчи на водача на листата в 13-ти МИР карта на област Пазарджик като го помоли да я подари на водача на листата на БСП, за да има възможност Илияна Йотова да научи имената на населените места в региона. "Не искам нашите опоненти да изпадат в неудобна ситуация да не знаят населените места в областта. Д-р Баксанов ще я изпрати в предизборния щаб на БСП, за да я дадат на всички техни представители от листата, защото не са малко парашутистите, които дойдоха в тяхната листа, но съм убеден, че Пазарджик и областта ще гласуват разумно и ще гласува за ГЕРБ, защото листата на партия ГЕРБ е от местни хора, които познават проблемите и плътно ще бъдат с вас", заяви Цветан Цветанов. В отговор д-р Баксанов каза, че задачата му ще е по-сложна и ще трябва да подари повече карти, защото и сред другите партийни листи има много парашутисти.

ГЕРБСлед това на сцената излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През цялото време на неговото изказване граждани скандираха името му, а малка група деца не престана на повтаря "Бойко, Бойко, Бойко" и привлече вниманието на Бойко Борисов, който се поинтересува на колко години са децата: "На пет! Е, за кои президентски избори ще дойде ред!"

Бойко Борисов посочи като един от приоритетите на ГЕРБ енергийната ефективност и обновяването на жилищата. "Това ще обнови градовете, ще намали сметките с по 30-40% и в същото време ще направи имотите на хората по-скъпи. Логичен е въпросът това как ще се случи. Вземат се сметките за отопление 12 месеца назад, осредняват се. Държавата дава парите през банкови кредити, прави се саниране, две-години и половина се плаща на старите цени на електромери и топломери и след това всичко си остава за вас, без хората да теглят кредити. Това ще направи панелките и къщите използваеми още 30-40 години", обясни Бойко Борисов.

Той подчерта, че за 4-те години управление на ГЕРБ са изплатени 3 милиарда лева повече на социално слаби и пенсионери и 9 милиарда повече – на пенсионери в сравнение с платеното от Тройната коалиция. Бойбо Борисов припомни, че през 2009 година всички европейски фондове бяха спрени, а с идването на ГЕРБ всички фондове са започнали работа и над 10 милиарда от европейската солидарност са дошли при хората в България. В понеделник ще бъдат заверени още 185 милиона евро за България. За първи път по времето на управлението на ГЕРБ са отпуснати средства на земеделци, а за следващия програмен период с 2,5 милиарда евро ще влязат повече в българското земеделие. "И ако сме умни и не си объркаме държавата, за следващия програмен период имаме чисти за държавата над 25 милиарда лева", посочи лидерът на ГЕРБ.

След официалното откриване на кампанията на партия ГЕРБ, сцената остана единствено за певците и артистите: Веселин Маринов, ансамбъл „Българе”, Рафи, Любомир Нейков и Димитър Рачков.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.4453 )


Време за изпълнение: 0.0832 сек., 0.0165 от тях за заявки.