Новина: Пальонката и ортакът му остават в ареста
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Tuesday 02 April 2013 - 18:52:58


намерените антикиАнгел Пеев, на 41 години,  и Димитър Здравков, на 43 години, по прякор Пальонката, остават в ареста за незаконно притежание на антики, реши Пазарджишкият окръжен съд. За престъплението, в което са обвинени, се предвиждат до 6 години лишаване от свобода. Акцията по задържането им беше оповестена вчера, при посещението в Пазарджик на главния секретар на МВР Калин Георгиев по повод годишния отчет на дирекцията. Двамата са иманяри и вече имат подобни присъди.


При извършени  проверки на адреси и автомобили, използвани от задържаните в Пазарджик и Хасково, на чиято територия се проведе вчерашната акция, са иззети множество движими културни ценности - монети и предмети от епохата на античността, сред които над 200 антични монети – сребърни,  златни бронзови, много от които са част от колективна монетна находка с римски денари и антониниани; над 70 различни по вид предмета, представляващи археологически артефакти; 5 антични пръстена; гема; камея; част от бронзов котел с орнаменти; апликации с позлата и такива с изобразени човешки и животински фигури по тях; фиали /античен съд подобен на купа/; бронзова фигура на херакъл. Намерен е и металдетектор от висок клас, марка „Майлаб 5000”, съобщиха от МВР.


СНИМКА: МВР
Определението за задържането на двамата обвинени подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр.Пловдив в 3-дневен срок.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.4376 )


Време за изпълнение: 0.1060 сек., 0.0192 от тях за заявки.