Новина: “Мадам Бътерфлай“ ще е класическо оперно представление
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Wednesday 12 October 2011 - 17:26:50


madamb.jpgНа 14 октомври от 19:00 часа в ДКТ “К.Величков” ще бъде премиерата на операта “Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини. По този повод днес творческият екип даде пресконференция. Секретарят на община Пазарджик Румен Кожухаров оцени като особено ползотворно сътрудничеството на Пазарджишкия симфоничен оркестър и Schlote Konzertdirektion – Salzburg, Compagnia d,Ореrа Italiana di Milano и пое ангажимент догодина в проекта да 


се включи целият Симфоничен оркестър, а не както тази година – половината музиканти. Йоахим Шлоте от музикална агентурна къща „Шлоте продукшънс“ благодари на община Пазарджик за участието на Симфоничния оркестър в проекта и сподели за възникнали проблеми по време на реализацията му. „Неочаквано възникнаха няколко проблема, с които трябваше да се борим - по време на турнето можем да направим много неща, но не и да печатаме пари. Това, което споделям по никакъв начин не отклонява дори част от моята благодарност“, заяви Йоахим Шлоте.
Режисьорът Корина Босковски подчерта, че техните представления винаги са подсигурени с два екипа, които репетират в различно време и че зад гърба си имат 64 години пътуващи представления, през което време са изиграни над 4 хиляди представления представления в повече от 70 държави.
Операта е в три действия по либрето на Луиджи Илика, Джузепе Джакоза. За първи път в България операта е с участието на автентичен азиатски хор.
„Ще видите едно традиционно разбиране и класическо оперно представление. Това не е модерен поглед, а класически поглед към творбата. Според нас хората, които отиват на опера отиват с очакването за нещо романтично и това е, което ще им предложим с предствлението „Мадам Бътерфлай“, посочи  Корина Босковски. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.420 )


Време за изпълнение: 0.0871 сек., 0.0193 от тях за заявки.