Новина: Стрелча и Есентуки подписаха споразумение за сътрудничество навеки
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Monday 04 March 2013 - 16:41:53


Дончо БаксановТази сутрин кметът на Стрелча Иван Евстатиев и кметът на Есентуки  Лариса Писаренко подписаха споразумение за сътрудничество във всички области без да ограничено от каквито и да е срокове.


Това съобщи министърът на курортите и туризма на Ставрополския край Валентина Ченцова. Водената от нея 14-членна делегация днес бе приета от областния управител д-р Дончо Баксанов. Той  презентира социално-икономическите, природни и демографски характеристики на Пазарджишка област, изказа благодарността на българския народ към руската държава за националното ни освобождение и изрази увереност , че братските отношения между двата района на България и Русия ще бъдат възобновени успешно.
Иван ЕвстатиевВизитата на руската делегация е по покана на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев. На него днес бе оказано доверието да превежда на гостите си от български на руски.
Ние бързахме да сме тук на 3 март по повод 135-та годишнина от Освобождението на България, а другата причина е 45-та годишнина от побратимяването между Пазарджишка област и Ставрополския край, поясни Валентина Ченцова.Тя отбеляза, че пикът на взаимоотношенията е бил през 80-те години на миналия век, а възобновяването им е по идея на кмета на Стрелча Иван Евстатиев. Ченцова представи всеки един от 14-членната делегация и ресурсите на градовете , които представлява.
На срещата присъстваха и кметовете на Батак и Белово - Петър Паунов и Костадин Варев, както и представители на някои от другите общини на областта.
Ставрополският министър връчи на д-р Баксанов гравирана схематична карта с отбелязани побратимените градове от руския регион и Пазарджишка област. От своя страна областният управител подари последното издание за Пазарджишка област, което ще бъде подарено на губернатора на Ставрополския край.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.4179 )


Време за изпълнение: 0.0898 сек., 0.0145 от тях за заявки.