Новина: От следващата седмица очаквайте съобщения за дължимите местни данъци и такси
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Wednesday 27 February 2013 - 13:20:00


На 1 март в община Пазарджик започва кампанията за събиране на местните данъци и такси  - данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци. Отстъпка от 5 %  ще има за всички собственици на недвижими имоти и автомобили, които ще платят своите задължения за 2013 г. в периода  от 1 март до 30 април, съобщи кметът Тодор Попов.
Касите на отдел „Местни данъци и такси" ще работят от 08.30 до 18.30 часа, без прекъсване.През следващата седмица данъчно  задължените физически и юридически лица от община Пазарджик ще получат  съобщения за размера на дължимите  местни данъци и такси и сроковете за тяхното плащане. За първи път тази година в данъчните съобщенията ще бъдат включени и задълженията за данък върху превозните средства, както и информация за неплатени задължения за минали години и начислените лихви, описани по отделно за всеки конкретен имот или превозно средство.

От общината напомнят, че всяко данъчно задължено лице има достъп до личната си информация в реално време по интернет, като лицето може да извърши преглед на информация за декларации, партиди, облози, лихви, наказателни постановления, фишове за глоби, актове.

Започна и поетапно изграждане на пряка връзка през интернет от общината към кметствата Мало Конаре, Ивайло, Огняново, Звъничево, Главиница, Черногорово и Изнесения център за обслужване на гражданите в гр. Пазарджик, за обмен на данни за задълженията по местните данъци и такси. Реализацията на този процес е сведена до възможността за плащане в брой в реално време. Това ще допринесе за повишаване качеството и бързината на обслужване на гражданите и на събираемостта в населените места, подчерта Тодор Попов.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.4140 )


Време за изпълнение: 0.0875 сек., 0.0133 от тях за заявки.