Новина: Комисия за приватизацията на Абаджиевата къща иска удължаване на срока
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 19 October 2012 - 14:11:48


Абаджиевата къща в ПазарджикВ края на октомври изтича тримесечният срок, в който временна комисия от общински съветници под председателството на Тодор Тодоров трябваше да изготви доклад как да продължи приватизационния процес на Абаджиевата къща. Тъй като срокът е недостатъчен председателят на комисията е внесъл искане за удължаването му с нови три месеца.До сформирането на тази комисия се стигна, след като се намеси държавен съдебен изпълнител, който в две писма до председателя на Общински съвет – Пазарджик го уведоми, че ще ме бъде наложена глоба, ако не се състави специална комисия за по-нататъшното приватизиране на Абаджиевата къща.
Съветниците изпълниха искането на съдебния изпълнител и сформираха комисия от петима членове: Тодор Тодоров, Красимир Темнилов, Христо Тодоров, Илко Савов и Тодор Георгиев.
Адвокатите, които имат офиси в Абаджиевата къща и водят делата, имат притеснения, че новата сграда на Административния съд ще предизвика събарянето на техните офиси и опитаха да стопират процеса. Върховният съд обаче реши, че отстъпеното право на строеж, решение за което взе Общински съвет - Пазарджик, по никакъв начин не ограничава участието на жалбоподавателите в приватизационна процедура по закупуване на Абаджиевата къща, а изграждането на съд не налага събарянето на къщата, тъй като парцелът се намира в съседство и старата сграда ще бъде "вписана" в новата. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.3308 )


Време за изпълнение: 0.0796 сек., 0.0127 от тях за заявки.