Новина: В Стрелча откриха учебната година с нова училищна чешма и Млечна кухня
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 17 September 2012 - 16:42:00


Откриване на Млечната кухня в СтрелчаНовата учебна година в община Стрелча беше открита официално от кмета Иван Евстатиев. Директорът на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Йордан Грозев поздрави учители, ученици и родители с празничния ден и християнския празник. На откриването присъства и дългогодишният преподавател Димитър Пенчев, който поздрави присъстващите и подчерта, че открива за 62- ри път в живота си учебна година. В СОУ „Св.св. Кирил и Методий” учениците през тази учебна година са 225.Час по- късно учебната година беше открита и в начално училище „Отец Паисий”. Директорът Иванка Петришка поздрави с първия учебен ден всички 168 деца, които тази година ще се обучават в училището. „Днешният ден ние пазим в сърцата си, защото всеки помни първия си учител, всеки помни първата си класна стая. Помнете го и вие, скъпи първокласници. На всички пожелавам много успехи и сбъднати мечти”, каза кметът Иван Евстатиев. Със съдействието на кмета на общината бе построена и нова чешма в училищния двор. На всички 36 първокласници кметът Иван Евстатиев подари книжки.

Днес бе открита и Млечната кухня. Тя е разположена в сградата на ОДЗ „Доктор Стайко Стайков”. Там ще получават храна деца от 6 месеца до 2- годишна възраст. Приготвянето на храната ще става в Млечната кухня в Панагюрище. В Стрелча до сега не е имало Детска млечна кухня.

Всички ремонти в учебните заведения са приключили, осигурено е и отоплението през есенно- зимния сезон.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.3073 )


Време за изпълнение: 0.0942 сек., 0.0132 от тях за заявки.