Новина: Ессентуки промени нормативната си уредба, за да направи Иван Евстатиев почетен гражданин
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 03 September 2012 - 16:18:50


Иван Евстатиев - почетен гражданинС решение на Градския съвет на побратимения на Стрелча град Ессентуки, кметът Иван Евстатиев стана първият чужденец, на когото е присъдено званието „Почетен гражданин” за приноса му в укрепването на добросъседските отношения между побратимените градове и за дейността му за утвърждаването позициите на Ессентуки на международно ниво. За да бъде присъдено званието на Иван Евстатиев Градският съвет измени специално правилника за получаването му и от чужденци.На Празника на Есентуки Иван Евстатиев подари на кмета на руския град Лариса Писаренко картина с църквата в Стрелча „Св. Архангел Михаил” и статуетка на Кирил и Методий, която е копие на паметника в Пазарджик.

Иван Евстатиев - почетен гражданинПо време на визитата делегацията осъществи среща с министъра на културата и туризма в Ставрополския край Валентина Ченцова, с която бе обсъдена възможността за възобновяване на приятелските отношения на 11- те общини от Пазарджишка област с руските градове. В тази връзка бе направена и първата стъпка- на 3-ти март 2013- та година, по повод Националния празник на България, се предвижда гостуването на 30- членна представителна делегация от Русия. В нея ще бъдат включени представители на побратимените градове  на 11- те общини от областта за проучване възможностите за възобновяване на приятелските отношения.

Тази година на Празника на розата, на 2- ри юни, в Стрелча, по покана на на общинското ръководство гостува делегация от побратимения град Ессентуки. Догодина – през 2013 г.,  ще се навършат 45 години от началото на приятелските отношения между Ессентуки и Стрелча.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.2985 )


Време за изпълнение: 0.0716 сек., 0.0141 от тях за заявки.